Sari la conținut

Află dacă rişti să faci cancer doar privindu-ţi mâinile. Starea de sănătate poate fi citită în lungimea degetelor

Potrivit cercetătorilor, o mică evaluare a mâinilor şi mai exact a lungimii degetelor poate spune multe despre riscul unei persoane de a dezvolta anumite boli.

–         Dacă ai degetul arătător mai scurt decât inelarul, înseamnă că ai un risc mai crescut de osteoartrită, decât cei care au cele 2 degete de lungimi egale. În cazul femeilor, riscul este mai crescut decât în cel al bărbaţilor, spun specialiştii.

–         Experţii avertizează că bărbaţii care au inelarul mai lung decât arătătorul sunt mai predispuşi să dezvolte cancer oral.

–         În schimb, bărbaţii care au arătătorul mai lung decât inelarul au un risc cu 33% mai scăzut să dezvolte cancer de prostată. Cu cât bărbatul este mai tânăr, cu atât scade şi riscul cancerului de prostată, aşa că cei care au mai puţin de 60 de ani au un risc cu 87% mai mic.

Citeste si:

 

 

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.