Categories: Ştiri sănătate

Agenția Europeană a Medicamentului a aprobat alte două medicamente anti-COVID. Cât de eficiente sunt?

Deși vaccinurile sunt cele mai eficiente în lupta împotriva coronavirusului, datorită imunității dobândite, experții în sănătate au dezvoltat și medicamente eficiente pentru tratarea COVID-19.

Acestea medicamente sunt recomandate pentru persoanele care au nevoie de oxigen și suferă de pneumonie, respectiv pacienților care nu suferă de o formă atât de gravă precum cea anterioară și nu au nevoie de oxigen.

EMA a aprobat alte două medicamente anti-COVID

Agenţia Europeană de Medicamente (EMA) a aprobat joi un tratament medicamentos pentru COVID-19 produs de firma britanică GSK în colaborare cu compania farmaceutică americană Vir Biotechnology, anunță Reuters.

De asemenea, EMA a aprobat şi un tratament produs de compania suedeză Sobi, pe măsură ce Uniunea Europeană îşi întăreşte apărarea în faţa noii tulpini de coronavirus, Omicron.

GSK-Vir Biotechnology produce medicamentul cu anticorpi Sotrovimab, iar firma Sobi produce medicamentul Kineret, utilizat în artrită şi recomandat de EMA pentru tratamentul adulţilor cu pneumonie care au nevoie de oxigen şi al celor care prezintă riscul de a dezvolta insuficienţe respiratorii fatale.

Medicamentul sotrovimab, vândut de GSK-Vir sub numele de Xevudy, este recomandat pentru tratarea adulţilor şi adolescenţilor care nu au nevoie de oxigen suplimentar, dar care prezintă riscul de agravare a infecţei. Aprobarea finală o va da Comisia Europeană, care întăreşte, de obicei, recomandările EMA.

Evoluția campaniei de vaccinare anti-COVID

Peste 32.000 de persoane s-au vaccinat în ultimele 24 de ore, din care aproximativ 6.600 cu prima doză, a anunţat Comitetul Naţional de Vaccinare. Au fost raportate patru reacţii adverse.

Potrivit ultimului bilanţ, au fost încă 812 noi cazuri de COVID şi 84 de decese, iar la terapie intensivă sunt acum internaţi 600 de pacienţi. Comparativ cu sâptâmâna trecută, însă, ritmul în care scad cazurile de COVID a încetinit, a declarat expertul Institutului Naţional de Sănătate Publică, Florentina Fântânescu.

În ceea ce privește evoluția față de săptămânile precedente, se constată că se continuă ritmul de scădere, doar că aceste ritm are o oarecare încetinire, atât în ceea ce privește numărul de cazuri, cât și în ceea ce privește numărul de decese.

Astfel, numărul de cazuri a scăzut cu circa 23% față de săptămâna anterioară, iar numărul de decese cu circa 34%, în timp ce în urmă cu două săptămâni, scăderile erau mai consistente”, a declarat Florentina Fântânescu.

Recent Posts

Efectele terapeutice ale râsului. Medicamentul de care nu știai: ce boli pot fi tratate prin râs

Efectele terapeutice ale râsului. Râsul este adesea numit cel mai bun medicament, și nu este…

4 ore ago

Horoscop 19- 25 mai. Alina Bădic: „Suntem supuși unui EXPERIMENT astral. Intrăm în rezonanță cu elemente-cheie de destin”

Alina Bădic a prezentat predicțiile astrale pentru săptămâna 19 – 25 mai 2024, pentru toate…

5 ore ago

Cântatul îmbunătățește abilitățile lingvistice în creierele afectate ale pacienților cu afazie

Cântatul îmbunătățește limbajul la pacienții cu afazie. Accidentele vasculare cerebrale sunt cea mai frecventă cauză…

5 ore ago

Horoscop 20-26 mai. Avertismentul lui Mihai Voropchievici: „o săptămână grea și complicată”. Zodia care va fi trădată

Horoscop 20-26 mai 2024, cu Mihai Voropchievici. O săptămână cu schimbări inevitabile, pentru unele zodii…

6 ore ago

Cum pot fi benefice cerealele antice pentru persoanele cu diabet de tip 2

Cerealele antice, benefice pacienților cu diabet de tip 2. O nouă cercetare arată că consumul…

6 ore ago

Durerile de spate: simptome alarmante pentru ACESTE afecțiuni. Când trebuie să mergi la medic

Durerile de spate sunt printre cele mai comune probleme de sănătate întâlnite în întreaga lume,…

7 ore ago

Citeste si: