Categories: Stil de viaţă

Consumi lapte vegetal în post? Iată cât de periculos este, de fapt! Specialist: 98% din ingrediente sunt doar apă cu niște emulgatori și, uneori, un îndulcitor dubios aruncat

Adesea, laptele vegetal este consumat în tipul postului sau, de asemenea, de persoanele care au o alimentație bazată pe plante. Cu toate acestea, laptele vegetal poate conține o multitudine de ingrediente nocive, pe care trebuie să le evităm cu orice preț.

Anumite persoane susțin beneficiile laptelui vegetal, în timp ce anumiți specialiști susțin că, deși poate fi un înlocuitor dacă este nevoie, laptele vegetal nu se poate compara cu cel de origine animală, din punct de vedere nutrițional.

Laptele vegetal are în compoziție o multitudine de ingrediente străine corpului și prea puțin din ceea ce e cu adevărat benefic, precum nutrienții regăsiți în planta de bază din care este făcut laptele.

Cu toate acestea, laptele vegetal poate înlocui laptele de origine animală în anumite circumstanțe, dacă este necesar. Este, însă, nevoie să analizezi bine eticheta pentru a evita ingredientele nocive. Care sunt ingredientele pe care trebuie să le eviți?

Evită laptele vegetal dacă are în compoziție aceste 6 ingrediente

Patricia Rusu, nutriționist, dezvăluie pe o rețea de socializare principalele ingreidente pe care trebuie să le eviți în laptele vegetal, dacă vrei să îl consumi.

„Știați că unele branduri de lapte vegetal conțin doar 2% din „alimentul principal”, în timp ce celelalte 98% sunt doar apă cu niște emulgatori și, uneori, un îndulcitor dubios aruncat, împreună cu substanțe nutritive precum vitamina A și D adăugate artificial.⁣

Este important să citiți întotdeauna etichetele de pe produse! Iată câteva ingrediente comune găsite în laptele vegetal:

Caragenan: extras din alge marine roșii comestibile. Este utilizat pe scară largă în industria alimentară, pentru proprietățile sale de gelifiere, îngroșare și stabilizare. Nu este digerabil și nu are valori nutriționale. Deși derivă dintr-o sursă naturală, pare a fi deosebit de periculos pentru sistemul digestiv, declanșând un răspuns imun similar cu cel pe care îl are corpul tău când este invadat de agenți patogeni precum Salmonella.

Lecitina din soia: Aceasta este de obicei modificată genetic dacă nu se menționează că este organică. Dacă nu este organică, înseamnă că puternic pulverizată cu substanțe chimice, făcându-l un cancerigen pentru om. ⁣

Uleiuri vegetale: soia, canola, șofran etc. pot fi găsite în anumite branduri de lapte vegetal. Aceste uleiuri pot fi extrem de inflamatorii la nivelul intestinului”, scrie Patricia Rusu, nutriționist.

De asemenea, ea recomandă să mai evităm și:

  • zahărul adăugat
  • aromele naturale
  • nutrienții sintetici

 

Recent Posts

Cine va primi o pensie mai mare cu sume cuprinse între 600 și 1600 lei din septembrie

Pensionarii cu mulți ani de muncă vor beneficia de creșteri semnificative ale pensiilor, între 600…

5 minute ago

O conversație banală cu fiica lui i-a distrus căsnicia

Căsnicie distrusă după dezvăluirea unui secret teribil. Un bărbat a avut parte de o surpriză…

34 de minute ago

Ce sume se dau și ce acte sunt necesare pentru pensia pe caz de boală

În România, conform legislației muncii și noii legi a pensiilor, anumite categorii de români vor…

o oră ago

Efectele terapeutice ale râsului. Medicamentul de care nu știai: ce boli pot fi tratate prin râs

Efectele terapeutice ale râsului. Râsul este adesea numit cel mai bun medicament, și nu este…

13 ore ago

Horoscop 19- 25 mai. Alina Bădic: „Suntem supuși unui EXPERIMENT astral. Intrăm în rezonanță cu elemente-cheie de destin”

Alina Bădic a prezentat predicțiile astrale pentru săptămâna 19 – 25 mai 2024, pentru toate…

14 ore ago

Cântatul îmbunătățește abilitățile lingvistice în creierele afectate ale pacienților cu afazie

Cântatul îmbunătățește limbajul la pacienții cu afazie. Accidentele vasculare cerebrale sunt cea mai frecventă cauză…

14 ore ago

Citeste si: