miercuri, februarie 8, 2023

Deși vaccinurile sunt cele mai eficiente în lupta împotriva coronavirusului, datorită imunității dobândite, experții în sănătate au dezvoltat și medicamente eficiente pentru tratarea COVID-19.

Acestea medicamente sunt recomandate pentru persoanele care au nevoie de oxigen și suferă de pneumonie, respectiv pacienților care nu suferă de o formă atât de gravă precum cea anterioară și nu au nevoie de oxigen.

Te-ar mai interesa: Colesterolul ridicat: iată 10 semne de avertizare...

EMA a aprobat alte două medicamente anti-COVID

Agenţia Europeană de Medicamente (EMA) a aprobat joi un tratament medicamentos pentru COVID-19 produs de firma britanică GSK în colaborare cu compania farmaceutică americană Vir Biotechnology, anunță Reuters.

De asemenea, EMA a aprobat şi un tratament produs de compania suedeză Sobi, pe măsură ce Uniunea Europeană îşi întăreşte apărarea în faţa noii tulpini de coronavirus, Omicron.

GSK-Vir Biotechnology produce medicamentul cu anticorpi Sotrovimab, iar firma Sobi produce medicamentul Kineret, utilizat în artrită şi recomandat de EMA pentru tratamentul adulţilor cu pneumonie care au nevoie de oxigen şi al celor care prezintă riscul de a dezvolta insuficienţe respiratorii fatale.

Te-ar mai interesa: Atenție: ALIMENTE care pot provoca 90% din migrene...

Medicamentul sotrovimab, vândut de GSK-Vir sub numele de Xevudy, este recomandat pentru tratarea adulţilor şi adolescenţilor care nu au nevoie de oxigen suplimentar, dar care prezintă riscul de agravare a infecţei. Aprobarea finală o va da Comisia Europeană, care întăreşte, de obicei, recomandările EMA.

Evoluția campaniei de vaccinare anti-COVID

Peste 32.000 de persoane s-au vaccinat în ultimele 24 de ore, din care aproximativ 6.600 cu prima doză, a anunţat Comitetul Naţional de Vaccinare. Au fost raportate patru reacţii adverse.

Te-ar mai interesa: Acesta este cel mai mic os din corpul nostru. Are ...

Potrivit ultimului bilanţ, au fost încă 812 noi cazuri de COVID şi 84 de decese, iar la terapie intensivă sunt acum internaţi 600 de pacienţi. Comparativ cu sâptâmâna trecută, însă, ritmul în care scad cazurile de COVID a încetinit, a declarat expertul Institutului Naţional de Sănătate Publică, Florentina Fântânescu.

În ceea ce privește evoluția față de săptămânile precedente, se constată că se continuă ritmul de scădere, doar că aceste ritm are o oarecare încetinire, atât în ceea ce privește numărul de cazuri, cât și în ceea ce privește numărul de decese.

Te-ar mai interesa: Fiica lui Iosif Rotariu a suferit 50 de intervenți...

Astfel, numărul de cazuri a scăzut cu circa 23% față de săptămâna anterioară, iar numărul de decese cu circa 34%, în timp ce în urmă cu două săptămâni, scăderile erau mai consistente”, a declarat Florentina Fântânescu.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private