Sari la conținut

Agenția Europeană a Medicamentului a decis! Ce se va întâmpla cu vaccinul anti-COVID Johnson&Johnson?

Recent, specialiștii au raportat că anumite cazuri de tromboză sunt asociate cu administrarea vaccinului anti-COVID Johnson&Johnson. În acest sens, Agenția Europeană a Medicamentului a inițiat o investigație asupra cazurilor, în timp ce distribuirea vaccinului a fost supendată la nivel european.

În urma investigațiilor, Agenția Europeană a Medicamentului a decis ca distribuirea vaccinului să fie reluată. Cazurile de tromboză sunt asemănătoare cu cele provocate de AstraZeneca și sunt, de asemenea, extrem de rare, susțin specialiștii.

Agenția Europeană a Medicamentului aprobă vaccinul

Agenția Europeană a Medicamentului (EMA) admite posibile legături de cauză-efect între vaccinul Johnson&Johnson și evenimente rare de tromboză cerebrală, însă beneficiile depășesc riscurile.

Acesta este rezultatul mult așteptat și publicat într-un comunicat, care subliniază totuși că „beneficiile depășesc riscurile”, prin urmare serul poate fi inoculat.

Comitetul pentru siguranță a concluzionat că, la informațiile despre produs pentru vaccinul Janssen, va trebui să fie adăugat un avertisment cu privire la cheagurile de sânge neobișnuite cu trombocite scăzute, care vor fi introduse ca efecte secundare.

Au fost luate în considerare „toate dovezile disponibile în prezent, inclusiv opt plângeri americane despre cazuri grave de cheaguri de sânge neobișnuite, dintre care unul a avut un rezultat fatal: toate cazurile au apărut la persoanele cu vârsta sub 60 de ani, majoritatea femei, și în maxim trei săptămâni de la vaccinare”.

„Cazurile examinate erau foarte asemănătoare cu cele care au apărut cu vaccinul Vaxzevria, dezvoltat de AstraZeneca”, subliniază experții, potrivit Euronews, citat de Rador.

Livrările, reluate în Europa

Agenţia Europeană a Medicamentelor (EMA) nu a vorbit despre niciun obstacol la continuarea vaccinării cu vaccinul de la Johnson & Johnson. Livrările de doze se vor relua deci în Europa, a arătat compania farmaceutică.

Livrările de vaccin Johnson & Johnson se vor relua în Europa, a arătat compania farmaceutică. Agenţia Europeană a Medicamentelor (EMA) nu a prezentat obstacole pentru continuarea vaccinării cu acest produs, prezentând marţi o nouă evaluare a posibilei legături între acest vaccin contra coronavirusului şi a cazurilor grave de tromboză apărute în Statele Unite, scrie Le Soir, potrivit Rador.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.