duminică, mai 29, 2022

Foarte multe persoane încă sunt retincente în fața serurilor și siguranței acestora. Majoritatea persoanelor care refuză acest vaccin se tem de anumite efecte pe termen lung.

Specialiștii în sănătate susțin, însă, că această teamă este una nefondată, deoarece nu există dovezi conform cărora vaccinurile să provoace efecte adverse sau alte afecțiuni după un interval de timp.

De fapt, serurile ARNm anti-COVID sunt sigure inclusiv pentru mame și bebelușii acestora. Medicii subliniază că vaccinul ar putea oferi o protecție sporită împotriva virusului atât mamei, cât și copilului.

Te-ar mai interesa: Scăpă de mucegai! Care este cel mai simplu și efic...

Vaccinurile ARNm, sigure pentru mame și bebeluși

O evaluare realizată de organismul de reglementare a medicamentelor din Uniunea Europeană a stabilit că vaccinurile împotriva COVID-19 pe bază de ARN mesager nu cauzează complicaţii ale sarcinii pentru femeile însărcinate şi nici pentru bebeluşii acestora, după ce au fost contabilizate date din studii la care au participat 65.000 de femei, aflate în diferite etape ale sarcinii.

Agenţia Europeană a Medicamentelor (EMA) a anunţat, marţi, că evaluarea efectuată de departamentul său pentru COVID-19 a relevat, totodată, că vaccinurile împotriva coronavirusului sunt la fel de eficiente în reducerea riscului de spitalizare şi deces, la femeile însărcinate, ca în cazul celorlalte persoane.

Te-ar mai interesa: Alimentația sănătoasă pentru gravide. De ce nu tre...

„Beneficiile administrării unor vaccinuri COVID-19 pe bază de ARNm în timpul sarcinii depăşesc orice posibile riscuri, pentru viitoarele mame şi pentru făt”, precizează EMA, potrivit Reuters.

Mai multe state din UE au adoptat, deja, vaccinarea anti-COVID-19 a persoanelor însărcinate, iar susţinerea EMA faţă de vaccinurile ARNm ar putea impulsiona campaniile de vaccinare în statele mai mici, care se bazează pe expertiza ştiinţifică a organismului european de reglementare.

Te-ar mai interesa: Lidia Fecioru: „Ține asta într-un borcan în ...

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private