joi, februarie 9, 2023

Agenția Europeană a Medicamentului a avertizat că o anumită cantitate de flacoane cu Herceptin despre care se crede că au fost furate din spitale din Italia au fost falsificate și reintroduse în lanțul comercial.

Autoritățile italiene de specialitate investighează acest furt și încearcă să afle dacă nu au fost afectate și alte medicamente, a precizat agenția într-un comunicat.

Nu au fost anunțate până în prezent eventuale efecte negative după administrarea unor pacienți a unor doze din medicamentul furat, produs de laboratoarele Roche și folosit sub formă injectabilă împotriva cancerului de sân.

Te-ar mai interesa: Medicul Radu Zamfir: Acestea sunt simptomele cance...

Profesioniștii din sfera sănătății au fost avertizați în privința flacoanelor falsificate, etichetate ca fiind Herceptin 150mg, produs în Italia.

Într-un comunicat separat, compania Roche a anunțat că s-a descoperit Herceptin contrafăcut în Marea Britanie, Finlanda și Germania.

În urma analizei chimice a unui flacon contrafăcut s-a constatat că acesta nu conține ingredientul activ, iar în alte cazuri s-a stabilit că, deși flacoanele conțineau într-adevăr medicamentul, compoziția fusese modificată sau diluată.

Or, astfel de manipulări ‘pot compromite sterilitatea sau eficacitatea produsului, expunând la riscuri sănătatea pacienților’, a subliniat Roche.

Te-ar mai interesa: Un medicament luat frecvent de oameni ar putea cre...

Compania cu sediul la Basel (Elveția) a decis retragerea, ca măsură de precauție, a tuturor flacoanelor bănuite că au fost falsificate.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private