miercuri, mai 31, 2023

Fie că vorbim de agresivitate în trafic, violență în școli sau pe stradă, statisticile devin din ce în ce mai îngrijorătoare.

Medicul psihiatru Prof. dr. Adela Ciobanu de la Spitalul „Dr. Al. Obregia” a explicat că pandemia este cea care a generat acest val de agresivitate. Dacă până la începutul pandemiei, oamenii erau concentrați pe activitatea profesională. socială și familială, odată cu pandemia de covid atenția s-a îndreptat spre nivelul economic.

Te-ar mai interesa: Alergia la veninul de albine poate pune viața în p...

Pandemia a impus adaptarea de urgență la un set de reguli noi pentru a putea supraviețui.

Potrivit medicului psihiatru, revenirea la un stil de viață după aproape doi ani de pandemie, constituie o mare problemă pentru mulți oameni, iar acest aspect se traduce prin actele de agresivitate în continuă creștere.

„Încă din 2020 experții spuneau că o să urmeze un tsunami de tulburări psihiatrice.

Este firesc pentru că discutăm de pandemie, dar şi de faptul că avem un război la granița ţării noastre care îi stresează pe oameni.

Te trezești dimineaţa citești de COVID, apoi apare şi războiul, mai vezi şi scumpirile şi oamenilor începe să le scadă pragul la frustrare.

Te-ar mai interesa: Horoscop 31 mai 2023. Noi oportunităţi şi multe su...

Tocmai că aceste previziuni şi studiile au arătat că unele din simptome este furia.

Discutăm în mare parte de persoane care prezintă stări de afect. Brusc devin violenți se supără poate din nimic, dintr-un schimb de cuvinte şi sunt capabili de acte de violență cu o rapiditate nebănuită de celalalt în care pot să-i atace pot să lovească.

Referitor la agresivii din trafic, medicul a menționat că „din păcate, foarte mulţi primesc avizul de a lua carnetul de conducere, dar ascund tulburări de personalitate. Este suficient doar de un clanxon în trafic ca să-l atace pe celalalt. Aceste persoane răspund în faţa legii şi nu au nicio justificare”

Te-ar mai interesa: LISTA spitalelor ce vor asigura urgenţele pe 1 şi ...

Referitor la tinerii agresivi medicul psihiatru a precizat că „s-a observat o scădere a vârstei la care tineri consumă alcool, dar şi droguri.

Mai mult în octombrie 2021 s-a făcut un studiu pe patru ţări în urma căruia s-a evidențiat faptul că

  • 53 de milioane de cazuri de depresie
  • 76 de milioane de cazuri de anxietate
  • lumea este la un pas de o epidemie de afecțiuni mintale

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private