Sari la conținut

Ai avut prea mulți sau prea puțini parteneri sexuali? Iată cum afli care e numărul normal

Numărul de persoane cu care te-ai culcat este un subiect mai personal. Iată cum verifici dacă numărul de parteneri pe care i-ai avut este normal.

1. Utilizați acest calculator interactiv
Acesta îți va spune dacă numărul de persoane cu care ai făcut sex este prea mare. Trebuie să introduci vârsta, sexul și numărul de parteneri pe care i-ai avut de la 18 ani. Aici găsești calculatorul.

2. Compară-te cu un student la Harvard

În fiecare an, studenții în ultimul an de la Harvard completează un chestionar care arată următoarele lucruri: 58% dintre ei intră în anul întâi virgini, 21% fac sex pentru prima dată în primul an de facultate și 24% nu fac sex deloc în timpul facultății. În ceea ce privește numărul de parteneri sexuali, 19% dintre bărbați și 7% dintre femei au aproximativ 10 în timpul facultății.

3. Verifică numărul de parteneri pe care îi au majoritatea celor de vârsta ta

Un studiu recent din ”Archives of Sexual Behavior”(Arhivele comportamentului sexual) a strâns date referitoare la comportamentul sexual al 33.000 de americani, pe parcursul a 40 de ani.  Se preconizează că cei născuți între 1982 și 1999 vor face sex cu aproximativ opt persoane diferite pe tot parcursul vieții, iar Gen X (cei născuți între 1964-1981) cu 10, în timp ce baby boomers (1946 – 1964) cu 12.
4. Consultați CDC (Centrul pentru Controlul și Prevenția Bolilor)

Pe site-ul CDC găsiți un studiu al National Health Statistics din 2012 care include și numărul de parteneri sexuali din ultimele 12 luni. Raportul arată că bărbații au avut aproximativ 3,9, iar femeile 1,8 parteneri sexuali în ultimul an.

5. Uită-te la această diagram

National Survey of Sexual Health and Behavior (Studiul Național de Sănătate și Comportament Sexual) din 2010, coordonat de cercetătorii de la Universitatea a fost descris drept cel mai complex studiu despre sex din ultimii 20 de ani. A analizat obiceiurile sexuale ale 5,865 de oameni cu vârste între 14 și 94 de ani și a realizat acestă diagramă.

Elena Oceanu

Elena Oceanu este absolventa a sectiei ”Jurnalism și Științele Comunicării” la ”Universitatea din București”, a început activitate a de jurnalist la ”Evenimentul Zilei”, în prezent fiind editor la publicația ”Doctorul Zilei”.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel