miercuri, iunie 16, 2021

Persoanele care suferă de migrene au un risc crescut să dezvolte hipotiroidism, o afecțiune a glandei tiroide, potrivit unui nou studiu.

Hipotiroidismul apare atunci când corpul nu produce o cantitate

suficientă de hormoni tiroidieni. Această afecțiune duce la creștere în greutate, schimbări ale dispoziției, oboseală, constipație, căderea părului și ciclu menstrual neregulat, potrivit cercetătorilor de la Universitatea de Medicină din Cincinnati.

Studiul a inclus mai mul de 8,400 de voluntari care au fost urmăriți și monitorizați ca parte a proiectului medicale, timp de 20 de ani.

Rezultatele au scos la iveală că persoanele care se confruntă cu dureri de cap, au un risc să dezvolte hipotiroidism, mai mare cu 21%, iar la cei cu migrene, riscul crește cu 41 de procente.

“Este posibil

ca dezvoltarea hipotiroidismului să crească frecvența durerilor de cap și am mai observat în studii anterioare că tratamentul hipotiroidismului reduce frecvența migrenelor. Acesta este motivul pentru care medicii ar trebui să verifice starea glandei tiroide în cazul pacienților care au dureri de cap, des,” a explicat Dr. Vincent Martin, unul dintre autorii studiului.

 

Studiul a fost publicat în Headache: The Journal of Head and Face Pain (Durera de cap: Jurnalul durerilor de față și de cap).

Ultimele stiri

Parteneri