Sari la conținut

Ai dureri articulare? Remediu minune care combate inflamația și durerile

sursa foto: arhiva Doctorul Zilei

Ai dureri articulare? Remediu minune care combate inflamația. Durerile dispar instant. Stai liniștit, nu trebuie să apelezi la cine știe ce unguente. Cel mai bun remediu pentru această problemă este un suc natural antiinflamator. Pentru a prepara poțiunea ai nevoie de trei ingrediente.

Cum prepari de fapt licoarea?

Cel mai bun remediu natural pentru dureri articulare. Inflamația nu înseamnętă răspunsul imunitar al organismului la stimuli dăunători, cum ar fi iradierea, agenții patogeni, celulele deteriorate sau compușii toxici. De aceea, e important să menținem inflamația sub control, oferindu-i organismul nostru alimentele de care are nevoie și eliminându-le pe cele dăunătoare.

Remediul este format dintr-un suc antiinflamator din ananas, țelină, morcovi și lămâie. Uite cum se prepară:

Țelină

Țelina ajută la reducerea glicemiei, a lipidelor din sânge și a tensiunii arteriale. Acest lucru poate ajuta la menținerea sănătății inimii. În plus, țelina are proprietăți antifungice și antiinflamatorii, precum și efecte antibacteriene datorită uleiurilor sale esențiale.

Consumul de suc de țelină pe stomacul gol are multe alte beneficii pentru sănătate.

Ananas

Sucul de ananas este o băutură delicioasă care poate ajuta la combaterea inflamațiilor. Nu numai că acest suc proaspăt are o mulțime de vitamina C, dar are și compuși de bromelaină care diminuează inflamația și poate ajuta la ameliorarea durerii.

Un studiu a constatat că substanțele din ananas au redus durerea și inflamația acută în același mod ca și diclofenacul în tratarea artritei genunchiului.

Morcovi

Morcovii proaspeți sunt o sursă excelentă de betacaroten, carotenoizi, vitamina A și antioxidanți. Studiile au constatat despre consumul de suc de morcovi că ajută la scăderea markerilor inflamatori din sânge.

Puteți consuma suc de morcovi pur sau puteți face un suc delicios de morcovi, mere și țelină, deoarece merele sunt, de asemenea, pline de proprietăți, care sunt excelente pentru a reduce inflamația.

Lămâi

Lămâile au antioxidanți care ajută, de asemenea, cu inflamația, cum ar fi vitamina C. Aceasta poate ajuta corpul tău să vindece celulele deteriorate. Antioxidanții din lămâi au compuși antiinflamatori puternici, care diminuează inflamația și reduc umflăturile (chiar și umflăturile interne minore).

Puteți face apă de lămâie folosind coaja de lămâie pentru o băutură ușoară și aromată. Apa de lămâie este, de asemenea, o opțiune excelentă. Sucul de lămâie ajută, de asemenea, la întărirea apărării naturale a organismului.

Ghimbir

Studiu după studiu ne arată că ghimbirul este incredibil de puternic în a reduce inflamația cronică și în a reda sănătatea și vitalitatea organismului tău.

Consumatorul de ghimbir este legat de reducerea durerii la persoanele care se confruntă cu osteoartrita. Știința continuă să descopere că turmericul și ghimbirul sunt puternic benefice pentru susținerea unui răspuns inflamator adecvat.

Suc natural antiinflamator pentru dureri articulare – Igrediente

  • 1 morcov mare ~ 130 grame
  • 2 ananași tăiați felii ~ 198 grame
  • 2 țeline ~ 142 grame
  • 1 linguriță de suc de lămâie

Suc natural antiinflamator pentru dureri articulare

Instrucțiuni: Spălați și tăiați ingredientele în bucăți de mărime medie. Treceți totul prin storcătorul de fructe, alternând bucățile de legume și fructe.

Opțional, puteți adăuga aproximativ o jumătate de cană de apă în storcător în timp ce acesta încă lucrează pentru a trage mai mult suc din el.

Se păstrează până la 48 de ore, dar cel mai bine este să fie proaspăt pentru a evita pierderea puterii nutrienților, potrivit stiridiaspora.ro.

Doctorul zilei whatsapp channel

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si: