Sari la conținut

Ai făcut prima doză cu AstraZeneca însă ai renunțat la rapel? Iată cu ce ser poți face a doua doză

vaccinarea cu AstraZeneca

Multe persoane care au început schema de vaccinare cu AstraZeneca au renunțat la rapel din cauza controverselor privind efectele adverse. Cu toate acestea, protecția completă poate fi încă dobândită cu ajutorul unui alt ser.

Specialiștii în sănătate susțin că persoanele care au făcut o doză cu AstraZeneca pot continua schema de vaccinare cu un ser pe bază de ARN Mesager. Totodată, este esențial ca aceste persoane să aibă cel puțin 3 luni de la prima doză administrată cu AstraZeneca.

Persoanele vaccinate cu AstraZeneca pot face rapelul cu alt ser

Vaccinul AstraZeneca

Persoanele imunizate anti-COVID-19 cu serul AstraZeneca la prima doză pot primi, la rapel, un vaccin pe bază de ARN Mesager.

Recomandarea Comitetului Național de Vaccinare este adresată doar celor în cazul în care au trecut mai bine de trei luni de la prima doză, comunică RADOR.

În acest caz ei nu mai au nevoie de recomandare medicală specială. Un aviz de la doctor pentru schimbarea tipului de vaccin este însă necesar pentru cei care au primit prima doză de AstraZeneca și care se află în primele trei luni de la administrare.

Comitetul mai precizează că, atunci când o persoană se infectează cu SARS-CoV-2 după prima doză, schema de vaccinare va fi continuată, după vindecare, cu același tip de ser.

Presiunea asupra spitalelor, din ce în ce mai mare

Pentru a doua oară în această săptămână, România înregistrează un record în privința noilor infectări cu coronavirus.

Astăzi s-a depășit pragul de 12.000 de cazuri confirmate în 24 de ore. Bucureștiul are și astăzi cele mai multe îmbolnăviri – peste 2.300 – dar o evoluţie negativă are și județul Timiș, unde, de ieri până astăzi, aproape 730 de oameni au fost diagnosticați cu COVID-19.

Şeful Secției de Boli Infecțioase de la Spitalul Victor Babeș, medicul Virgil Musta, spune că presiunea asupra spitalelor este din ce în ce mai mare și se caută din nou soluții pentru creșterea numărului de paturi.

„Noi, la Spitalul Victor Babeş, pe terapie intensivă nu mai avem loc, internăm numai formele severe şi cum eliberăm unul, două, trei locuri, imediat se ocupă aceste locuri. Noi deja am extins Secţia de Boli Infecţioase, am rămas doar cu câteva paturi non-COVID, restul sunt toate COVID. Secţia Penumologie, de asemenea, au deschis un etaj care este pentru formele de COVID severe, aşa-zisa „secţie de preterapie”, a declarat medicul Virgil Musta.

Doctorul zilei whatsapp channel

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si: