Ai grijă! Tiroida hiperactivă îți poate rupe oasele: află cum

Tiroida hiperactivă îți poate rupe oasele. Cei care suferă de tiroidă hiperactivă sau hipertiroidism se întâmplă să aibă o mulțime de simptome care accelerează metabolismul organismului.

Acest lucru provoacă, la rândul său, scădere în greutate drastică și nedorită, tremurături ale mâinilor, bătăi rapide sau neregulate ale inimii și un risc ridicat de apariție a bolilor osoase și articulare, inclusiv osteoporoza.

Cunoscută ca o boală tăcută, în principal la femei, osteoporoza nu prezintă semne evidente, dar provoacă o pierdere drastică a densității osoase, care poate duce la oase fragile și ușor de spart.

Aceasta înseamnă că mulți oameni nu sunt conștienți de nicio problemă de sănătate a oaselor până când apare o rănire, deoarece o alunecare minoră poate duce și la o fractură. Chiar dacă medicii spun că oasele slabe sunt atribuite nivelurilor scăzute de calciu și vitamina D, câțiva factori mai importanți, cum ar fi tiroida, sunt de asemenea importanți.

Cum afectează tiroida oasele

Potrivit British Thyroid Foundation, hipertiroidismul, asociat în principal cu probleme de greutate, reglează metabolismul întregului organism, inclusiv oasele. Orice tulburare a nivelului de hormoni tiroidieni perturbă echilibrul dizolvării și înlocuirii osoase la diferite niveluri moleculare.

Studiile spun că prea mult hormon tiroidian, tiroxina din corpul tău accelerează rata cu care se pierde osul și, dacă se întâmplă prea repede, este posibil ca osteoblastii să nu poată înlocui pierderea osoasă suficient de repede.

Potrivit unui studiu publicat în Indian Journal of Endocrinology and Metabolism, hipertiroidismul este o cauză importantă a osteoporozei secundare. 

Modalități de a menține sănătatea oaselor cu hipertiroidism

Potrivit experților în sănătate, pe lângă asigurarea unui aport adecvat de minerale și vitamine, există câteva modalități sigure de a vă optimiza sănătatea oaselor în timp ce vă confruntați cu o tiroida hiperactivă:

Ai grija de dieta ta: Nutriția joacă un factor important în guvernarea sănătății oaselor, prin urmare, este important să consumați o dietă bogată în vitamina D și calciu

Fă exerciții: Este important să faci 30 de minute de activitate fizică de intensitate moderată în fiecare zi, cum ar fi mersul la plimbare, înot, ciclism, jogging etc. Cu toate acestea, medicii spun că dacă sunteți expuși unui risc crescut de fracturi, ar trebui să consultați un antrenor fizic certificat. și medicul dumneavoastră înainte de a începe un regim.

Fă unele schimbări în stilul de viață:

  • Menține o greutate sănătoasă
  • Renunță la fumat, în cazul în care ai acest viciu
  • Nu consuma alcool
  • Fă-ți controalele de rutină

Nu neglija tiroida: Este foarte important să acorzi atenție tiroidei și să continui să-ți iei medicamentele care au fost prescrise.

Cum să prevenii ruperea oaselor

Pe lângă administrarea de suplimente pentru a preveni fracturile și alte probleme legate de oase, există câțiva pași importanți de urmat:

  • Păstrează-ți locul organizat pentru a evita împiedicarea
  • Păstrează întotdeauna podeaua din baie uscată
  • Investește în plăci non-alunecoase
  • Păstrează obiectele la îndemână
  • Evită folosirea covoarelor pe care se aluneca ușor
  • Instalează bare sau mânere
  • Poartă pantofi cu talpă anti-alunecare
  • Folosește scările cu grijă
  • Fă pași încet și cu grijă

Recent Posts

Lucruri esențiale pe care oamenii nu le fac. Sunt vitale pentru sănătate

Elemente vitale pentru sănătate. Dr. Cezar, celebrul cardiolog, dezvăluie care sunt elementele vitale pentru sănătate.…

5 ore ago

Pelagra

Ce este, cum se manifestă și de ce apare boala PELAGRA? Pelagra este boala cauzată…

6 ore ago

Regimul alimentar al pacientului cu diabet. Află dacă pot consuma cireșe

Regimul alimentar al pacientului cu diabet. Regimul diabeticilor este foarte important pentru controlul nivelului de zahăr…

6 ore ago

Horoscop 16 mai. Vărsător, trebuie să împărtășești energia ta minunată

Horoscop 16 mai. Astrologii au făcut previziuni pentru toate semnele: Prntru nativii din zodia Berbec…

7 ore ago

Vești noi despre starea de sănătate a lui Florin Piersic. Anunț de ultim moment de la Spitalul „Foişor”

Vești noi despre starea de sănătate a lui Florin Piersic. Anunț de ultim moment de…

7 ore ago

Medic român, despre o legumă-fruct ce nu trebuie să lipsească din meniul oricărei zile de vară: Are puține calorii

Medic român, despre o legumă-fruct ce nu trebuie să lipsească din meniul oricărei zile de…

8 ore ago

Citeste si:

  • DICTIONAR MEDICAL

Pelagra