miercuri, iunie 7, 2023

Pacienți morți din lipsă de medicamente. Se întâmplă în România anului 2023! Moartea unor pacienți ar fi putut fi provocată de lipsa unor medicamente dintr-o instituție medicală importantă.

Recent, un medic de la Spitalul Municipal Huși făcut o serie de acuzații șocante. Acesta spune  că lipsa medicamentelor din această unitate medicală e atât de gravă încât a dus la moartea unor pacienţi.

Te-ar mai interesa: Profesorul Mircea Beuran: Aceasta este cea mai bun...

Un medic aduce acuzații grave: Nu vreau să fiu complice!

Mai mult, medicul spune că vinovată de acest lucru ar fi chiar conducerea spitalului. Medicul spune, pe un grup în care sunt mai mulţi medici din spital, că tocmai lipsa unor medicamente a dus la decesul unor pacienţi.

„Dacă aș trece sub tăcere, ar însemna să fiu complice și nu vreau!! Sunt, prin natura meseriei mele, salvator, dar se pare ca sunt salvator cu mâinile goale. Vasluiul nu ne primește cazurile, așa că trebuie să avem cu ce le rezolva aici!”, se arată în mesajul medicului de la Huși.

spital husi | Digi24

Scandal monstru într-un spital din România: pacienți morți din lipsă de medicamente

Pe de cealaltă parte,  Bogdan Popa, directorul Spitalului Huși, este de părere că totul este de fapt o răfuială politică.

Te-ar mai interesa: Horoscop 7 iunie 2023. Capricornii trag biletul no...

„Este sub demnitatea unui medic să facă asemenea afirmaţii, afirmaţii pe care le resping în totaliatate. Medicul spune că au murit doi oameni în urma neadministrării acestor medicamente.

Este părerea lui, părere pe care o resping. Cu atât mai mult cu cât nu a informat în timp util conducerea unităţii”, a declarat dr. Popa, potrivit observatornews.ro.

La rândul său, directorul medical al acestei instituții medicale dă asigurări nu a existat niciodată o lipsă de medicamente.

Te-ar mai interesa: Horoscop chinezesc. Cele mai invidioase 3 zodii pe...

„A fost lipsă de medicamente? Nu, nu. Colegii de la achiziţii fac tot timpul tot posibilul să achiziţioneze tot ce este nevoie şi medicamente şi materiale sanitare. Uneori mai sunt probleme cu furnizorii, dar se întâmplă foarte rar”, a declarat Sebastian George Zmău, directorul medical.

Au fost declanşate mai multe anchete care ar trebui să lămurească problema

Primarul orașului Huși consideră că trebuie luate o serie de măsuri, după ce mai multe anchete au fost demarate în acest sens.

Te-ar mai interesa: Dr. Mihaela Bilic: Aveți grijă cu cerealele! Ni se...

„Aştept concluzia consiliului de administraţie, o să prezint consiliului local. Punctul meu de vedere că va trebui luate nişte măsuri. Acolo unde şeful de secţie, directorul medical dacă au greşit şi nu s-au respectat treburile să fie sacţionaţi”, a spus Ioan Ciupilan, primar Huși, potrivit sursei citate.

Pe lângă DSP și Colegiul Medicilor, în acest caz și conducerea spitalului din Huși face propria investigație.

Te-ar mai interesa: 5 semne de avertizare pentru un atac de cord care ...

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private