Sari la conținut

STUDIU: Femeile vegetariene sunt mai vulnerabile la fracturi

sursa foto: arhiva Doctorul Zilei
abundenţă de vitamina C

STUDIU: Femeile vegetariene sunt mai vulnerabile la fracturi. Un studiu recent arată că femeile care aleg o dietă vegetariană sunt mai predispuse la fracturi.

Auzim tot mai des despre alimentația vegană, raw vegană, vegetariană, multă lume fiind adepta acestui stil alimentar din diverse motive. În primul rând, este la modă… Și vrem să fim la modă. Ne simțim cumva validați să fim în rândul lumii…

Dar vestea proastă este că dieta vegetariană predispune femeile la fracturi de femur, os al piciorului.

Aceasta nu asigură o sănătate deplină a mușchilor și oaselor. Conform unui studiu britanic, femeile vegetariene au un risc cu 33% mai mare de fractură de femur.

Fără vitamine și minerale vitale

Studiul a fost efectuat pe 26.000 de femei cu vârste între 35 și 69 de ani din Marea Britanie. Din acest grup de femei, 28% sunt vegetariene și 1% sunt vegane.

Autorii studiului spun că dietele vegetariene oferă adesea un aport mai mic de micronutrienți necesari sănătății mușchilor și oaselor. Dar nu descurajează persoanele care au dietă vegetariană, ci le sfătuiește doar să fie atente să își asigure necesarul de vitamine și minerale.

Studiul a fost publicat în revista BMC Medicine și cercetătorii vor să continue cercetările și pentru bărbații vegetarieni pentru a vedea la ce riscuri se supun printr-o astfel de dietă.

Potrivit medicilor, este bine să mâncăm câte puțin din fiecare, omul fiind omnivor… Așadar, nu vă puneți sănătatea în pericol renunțând la nutrienții importanți din carne, pește, lactate, brânzeturi, ouă…

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.