marți, iunie 6, 2023

Ai mereu crampe menstruale? Această vitamină ar putea fi cheia pentru această problemă

Crampele menstruale se caracterizează prin dureri, numite dismenoree, în partea inferioară a abdomenului, uneori chiar și în partea inferioară a spatelui. Durerea poate fi însoțită de alte simptome menstruale cum ar fi diareea, vărsăturile etc.

80% dintre persoanele cu menstruație se confruntă cu crampe menstruale la un moment dat în viață. Indiferent dacă aveți doar crampe ușoare în prima zi a menstruației sau dacă suferiți de o afecțiune precum endometrioza, care poate provoca simptome care vă pot întrerupe viața, probabil că știți că crampele menstruale vă pot da peste cap ziua și vă pot face, cel puțin, să vă simțiți destul de inconfortabil.

Te-ar mai interesa: De ce apare constipația și care sunt cele mai bune...

Ca durerile menstruale să fie gestionate cu aspirină, ibuprofen sau paracetamol, iar dacă aceste metode nu sunt de ajutor, adresați-vă medicului dumneavoastră pentru un analgezic mai puternic.

Cu toate acestea, pentru cei care caută o alternativă pe care să o ia în combinație cu analgezicele sau să încerce să trateze durerea în mod natural, cercetările au descoperit că vitamina E poate fi eficientă pentru a ajuta la limitarea durerii menstruale.

Vitamina E

Cercetări recente au descoperit că suplimentarea cu vitamina E poate ușura sau minimiza crampele menstruale, făcându-le mai ușor de tolerat și permițând celor care suferă de ele să își continue ziua cu ușurință. De mult timp știm că vitamina E promovează sănătatea pielii și a oaselor, iar recent, proprietățile antioxidante ale vitaminei au devenit mai clare.

Te-ar mai interesa: Greșeala pe care credincioșii o fac în BISERICĂ. P...

Aceste proprietăți antioxidante sunt cele care, potrivit cercetărilor, reduc durerile menstruale. Acest lucru se datorează faptului că ele reduc eliberarea de acid arahidonic și transformarea acestuia în prostaglandină – a cărei concentrație provoacă crampele musculare care se manifestă în timpul menstruației.

O modalitate pe care medicii s-au bazat în trecut este pilula contraceptivă combinată, care poate reduce prostaglandinele și volumul de lichid menstrual. Cu toate acestea, cercetătorii consideră că, deși acesta este un tratament adecvat pentru adulți, vitamina E ar putea fi o opțiune atractivă pentru a aborda crampele, în special în cazul tinerilor.

Te-ar mai interesa: Secrete de slăbit în funcție de vârstă. Ce regim a...

Ce alimente au vitamina E?

Dacă aveți în vedere adăugarea de suplimente de vitamina E în dieta dumneavoastră, asigurați-vă că discutați mai întâi cu medicul dumneavoastră de familie pentru a vă asigura că luați cantitatea potrivită pentru organismul dumneavoastră și că suplimentele nu interferează cu alte medicamente pe care le luați.

Cu toate acestea, puteți adăuga destul de ușor vitamina E în dietaîn mod natural, cu ajutorul alimentelor, potrivit huffingtonpost.co.uk.

Te-ar mai interesa: Infecția gravă care se ascunde în corp. „Produce u...

Alimentele care sunt bogate în vitamina E includ:

  • Uleiul de floarea-soarelui;
  • Semințe de floarea-soarelui;
  • Migdale;
  • Arahide și unt de arahide;
  • Spanac;
  • Ardei gras roșu;
  • Sparanghel;
  • Mango;
  • Avocado.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private