Categories: Ştiri sănătate

Ai obiceiul să mânânci coaja de la portocale? Iată ce spun specialiştii despre acest lucru

Majoritate persoanelor mănâncă portoclele fără coajă, puţini ştiu însă că şi cojile pot aduce beneficii importante pentru sănătate.

Aşa că în loc să aruncati coaja de la portocală, mai bine o răzuiţi şi să o amestecaţi în prăjituri. Specialiştii susţin că aceste coji conţin Tangeritin, Nobiletin, care au proprietăţi anticanerigene, antidiabetice şi antiinflamatorii. În anumite cazuri, acestea pot reduce şi nivelul ridicat de colesterol.

În aceeaşi categorie intră şi pepenele sau, mai exact, cojile de pepeni. Citrulina care se găseşte în aceste coji, e un aminoacid care ajută la dilatarea vaselor de sânge, favorizând circulaţia sanguină.

Recent Posts

Epidemie de miopie! Jumătate din populaţia planetei va avea nevoie de ochelari

Cercetătorii estimează că aproximativ jumătate din populația planetei va avea nevoie de lentile de corecție…

7 ore ago

Se schimbă tratamentul pentru pacienţii cu diabet. Ţara europeană care a luat decizia radicală

O ţară europeană a luat decizia radicală de a începe să le ofere pacienţilor care…

7 ore ago

ANM, semnal de alarmă: PLOI şi VIJELII de Paște. PROGNOZA detaliată

Meteorologii atrag atenţia că vremea va continua să fie capricioasă, iar temperaturile vor scădea la…

8 ore ago

Decizie-şoc luată de familia marelui fotbalist argentinian Diego Maradona. Un nou raport privind cauzele decesului

Copiii fostului mare fotbalist argentinian Diego Maradona, care a murit în 2020, au cerut justiţiei…

8 ore ago

Cele mai periculoase 3 băuturi pentru diabetici

Conform Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS), valoarea normală a glicemiei la adulţi este cuprinsă între…

9 ore ago

Medicii din Iaşi au prelevat organe de la un donator din Bulgaria

Agenţia Naţională de Transplant (ANT) anunţă că medicii din Iaşi au transplantat organe prelevate de…

9 ore ago

Citeste si:

  • DICTIONAR MEDICAL

Cancerul hepatic