Categories: Stil de viaţă

Ai peste 50 de ani? Un medic dezvăluie de ce ar trebui să mănânci mai multă ciocolată

Includerea ciocolatei de înaltă calitate în alimentația oamenilor care au împlinit 50 de ani este esențială: Medic: „îmbunătățește protecția împotriva bolilor vasculare”

Nutriționistul Dr. Elena Solomatina spune că delicatesa cu conținut de 70% cacao poate oferi organismului mulți antioxidanți, de exemplu sub formă de polifenoli și resveratrol.

Potrivit dr. Solomatina, „acest desert îmbunătățește protecția împotriva bolilor vasculare după 50 de ani datorită acțiunii componentelor sale antioxidante – reduc sensibilitatea organismului la inflamație și ateroscleroză. Ciocolată pentru oameni după 50 de ani „Această delicatesă subțiază sângele și previne dezvoltarea bolilor vasculare”, spune medicul.

Sursa foto: arhiva Doctorul Zilei

Medic nutriționist: „Această delicatesă subțiază sângele și previne dezvoltarea bolilor vasculare”, spune medicul.

Medicul specialist adaugă că efectul pozitiv al consumului acestuia se extinde și asupra sistemului imunitar. În plus, delicatesa conține o doză mare de magneziu, care are un efect benefic asupra sistemului nervos, precum și asupra oaselor, părului, dinților și unghiilor. Prezența magneziului face ca acest produs să fie util pentru menținerea unei tensiuni arteriale echilibrate – oligoelementul sprijină dilatarea vaselor de sânge, ceea ce previne creșterea presiunii.

„O bucată de tentație de ciocolată ar trebui lăsată să se dizolve încet în gură, nu mestecată.” Astfel, senzația de sațietate vine mai repede, iar organismul primește toate beneficiile produsului”, afirmă  dr. Solomatina.

Medicul spune că ciocolatele amare sunt cele mai benefice deoarece conțin boabe de cacao naturale îmbogățite cu nutrienți. În lapte, aproape că nu există flavonoide utile pentru creier, deoarece laptele le distruge. Însă varianta cu lapte conține carbohidrați rapizi, care în scurt timp îmbunătățesc funcția cognitivă și activitatea intelectuală.

Produsul de cacao de calitate conține polifenoli, care au un efect benefic asupra sistemului cardiovascular și previn formarea plăcilor de colesterol. De asemenea, conține o cantitate mai mare de antioxidanți decât afinele.

Acest tratament se dovedește a fi mai eficient împotriva îmbătrânirii celulare. Consumul său are următoarele proprietăți: crește concentrația, protejează împotriva oboselii rapide, accelerează viteza cu care creierul procesează informația și o transmite către terminațiile nervoase. Mai mult, medicul spune că „ îmbunătățește percepția și asimilarea informațiilor; accelerează procesele de gândire și reacțiile; susține memoria pe termen scurt, potrivit ladbible.com.

Consumul zilnic al delicatesului de cacao îmbunătățește metabolismul florei intestinale. Acest lucru se datorează probioticelor care ajută la: îmbunătățirea proceselor la nivelul colonului; suprimarea dezvoltării microflorei patogene; stimulând sinteza acidului folic, necesar pentru buna funcționare a stomacului și intestinelor.

 

Recent Posts

Uleiul care abundă în vitamina E. Este un antioxidant natural și nu conține grăsimi trans

Uleiul este un ingredient esențial în orice bucătărie și există mii de varietăți din care…

20 de minute ago

EL ar fi adevăratul iubit al Simonei Halep. Nu este cel despre care a scris deja toată presa

Simona Halep a publicat pe rețelele de socializare numeroase buchete de flori, ceea ce arată…

49 de minute ago

Vremea o ia razna la final de săptămână. Prognoza ANM s-a modificat

Vremea o ia razna de vineri, 17 mai. ANM a revizuit prognoza meteo și prevede…

o oră ago

Două planete aduc noroc și belșug pentru mai multe zodii. Zodia care poate să își îndeplinească o mare dorință până pe 31 Mai

Cristina Demetrescu vestește o perioadă favorabilă pentru câteva semne zodiacale. Dorințele cele mai mari se…

2 ore ago

Aurul verde: infuzia antiinflamatoare ancestrală asiatică care este cheia tinereții

Printre curiozitățile pe care le ascunde ceaiul verde, una dintre cele mai frapante este faptul…

2 ore ago

Tratamentul infertilității dublează riscul de boli de inimă în decurs de un an după naștere

Tratamentul infertilității dublează riscul de boli cardiace. Există o creștere semnificativă a riscului de a…

3 ore ago

Citeste si:

  • DICTIONAR MEDICAL

Rinită alergică