marți, octombrie 4, 2022

Ai peste 50-60 de ani? Iată ce NU trebuie să faci. Ce stil de viață ne recomandă medicii pentru a ne păstra sănătatea cât mai mult timp și o viață de calitate.

Pe măsură ce înaintăm în vârstă apar tot felușl de modificări, prima ar fi încetinirea metabolismului, de pildă. Dar în afaraă de metabolism, sunt încetinite aproape toate funcțiile organismului.

De aceea este important să prevenim eventualele probleme de sănătate încă din tinerețe, dar să fim în continuare atenți la stilul de viață după ce am depășit o anumită vârstă. Fumatul este un viciu care îți poate pune în pericol sănătatea.

Te-ar mai interesa: Dr. Tudor Ciuhodaru, avertisment pentru români: Mu...

Acesta poate părea relaxant, însă în spate sunt o mulțime de probleme de sănătate care se pot ascunde. Fumatul crește riscul de apariție a bolilor cronice, risc care crește cu înaintarea în vârstă, spun specialiștii.

Sedentarismul, extrem de periculos

De asemenea, sedentarismul și statul jos poate să îți afecteze sănătatea, spune Dr. Hascalovici pentru publicația EatThis,NotThat.

Masa musculară se pierde pe măsură ce îmbătrânești. Prin urmare lipsa de activitate ți-ar putea pune în pericol sănătatea și mobilitatea. O viață sedentară nu este recomandată de către specialiști. În schimb, poți încerca să adopți un minim de 30 de minute de mișcare zilnică.

Te-ar mai interesa: Trei zodii de femei de neînlocuit. Bărbații fac ob...

Mergi cât mai mult

De altfel, mersul pe jos zilnic este legat și de scăderea riscului de apariție a demenței, arată studii recente realizate de oameni de știință din Spania.

Zahărul în exces este periculos indiferent de vârstă. Acesta devine cu atât mai nociv cu cât îmbătrânești.

Poate conduce la apariția diabetului, creșterea în greutate și multe alte probleme de sănătate pe termen lung.

De asemenea, încearcă să nu consumi medicamente sau suplimente alimentare după ureche. Chiar și suplimentele naturiste pot face rău, chiar dacă sunt din plante. Nu este bine să facem abuz.

Te-ar mai interesa: De ce unii oameni se supără din nimicuri? Arsenie ...

Așadar, moderația și echilibrul sunt cheia unei vieți sănătoase, notează publucația catine.ro.

 

 

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private