luni, noiembrie 28, 2022

Mulți oameni vor experimenta picioarele reci la un moment dat în viața lor. Unele cauze sunt temporare și inofensive, dar altele ar putea indica probleme de sănătate mai grave.

Dacă aveți oricare dintre aceste simptome de circulație deficitară la nivelul picioarelor și tălpilor: picioare reci, dureroase, glezne și gambe umflate, pulsații, amorțeală și furnicături, răni, vezicule și ulcere, și vene varicoase este timpul să îți pui un semn de întrebare și să iei problema în serios.  Ce înseamnă toate aceste probleme? Sângele care se acumulează în picioare devine învechit și lipsit de oxigen. În loc să se întoarcă în inimă și să revină proaspăt în picioare, bogat în oxigen și nutrienți, sângele rămâne blocat în membrele inferioare.Fără un aport constant de nutrienți care susțin viața, nervii din picioare se pot deteriora treptat și se pot atrofia.

Te-ar mai interesa: Cancerul pulmonar: Care sunt primele semne pe care...

Ce cauzează picioarele reci?

Există mai multe cauze diferite ale picioarelor reci. Uneori, cel mai simplu motiv este lipsa de căldură. Dacă ești în blugi și tricou și picioarele tale sunt goale, este logic să se răcească mai întâi. Cu toate acestea, există și alte cauze.

Circulație slabă

Aceasta este una dintre cele mai frecvente cauze ale picioarelor reci. Circulația deficitară poate îngreuna să ajungă în mod regulat suficient sânge cald la picioare, păstrându-le mai răcoroase decât restul corpului.

Problemele de circulație pot apărea ca urmare a unei afecțiuni cardiace, în care inima se luptă să pompeze sângele prin corp într-un ritm suficient de rapid. Circulația deficitară poate fi rezultatul statului prea mult pe scaun dintr-un stil de viață sedentar. Dacă stai la un birou toată ziua pentru muncă, s-ar putea să experimentezi asta. Fumatul poate provoca, de asemenea, circulația proastă.

Te-ar mai interesa: Misterul celui mai longeviv medic din lume. A trăi...

Anemie

Anemia se dezvoltă atunci când aveți un deficit de celule roșii din sânge. Aceasta este o altă cauză frecventă a picioarelor reci, mai ales în cazurile severe de anemie. Anemia feriprivă poate apărea chiar și la persoane altfel foarte sănătoase. Poate fi tratată relativ ușor cu modificări ale dietei și prin luarea de suplimente.

Diabetul de tip 1 și tip 2

Diabetul poate provoca nu numai picioarele reci la atingere, ci și picioarele care se simt reci din cauza leziunilor nervoase. Alte simptome pot include amorțeală sau furnicături la nivelul picioarelor. Dacă aveți simptome de afectare a nervilor la nivelul picioarelor, consultați-vă medicul și aveți grijă suplimentară să le verificați pentru tăieturi sau răni.

Te-ar mai interesa: O tânără de 23 de ani s-a trezit din comă, în mod ...

Hipotiroidismul

Această afecțiune apare atunci când tiroida este subactivă și nu produce suficient hormon tiroidian. Acest lucru interferează cu metabolismul organismului. Deoarece metabolismul controlează atât bătăile inimii, cât și temperatura corpului, o tiroida subactivă ar putea contribui la reducerea circulației și la răcirea picioarelor.

 

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private