duminică, octombrie 2, 2022

Cele mai bune sfaturi și trucuri pentru dietă și scădere în greutate. Există o rețeta perfectă de supă de pui care nu este deloc plictisitoare. De fapt, este și cremoasă, aromată și sățioasă.

Cel mai bine este să vă formulați cu atenție dieta de slăbit cu multe mese sănătoase. Supele și salatele sunt întotdeauna niște opțiuni excelente pentru care mulți optăm. Un bol cald de supă este reconfortant, precum și sățios dacă este făcut cu ingredientele potrivite.

Te-ar mai interesa: Ce înseamnă pâine cu etichetă curată? Mihaela Bili...

Pentru dieta ta de slăbit, am găsit rețeta perfectă de supă de pui. Este cremoasă, aromată și, de asemenea, sățioasă. Textura sa densă și cremoasă este adusă de supa de pui, lapte și făină de ovăz. Prepară această supă de pui și ovăz pentru o masă plină de proteine și fibre.

Rețeta de supă de pui și ovăz a fost împărtășită de dieteticianul Ritu Khaneja pe pagina sa de Instagram ‘rightkcalories_by_ritukhaneja’.

Ea a postat un video cu rețeta explicând fiecare pas împreună cu măsurătorile ingredientelor.
Iată rețeta pas cu pas a supei de pui și ovăz pe care o puteți urma:

Te-ar mai interesa: CNCAN, după explozia unei mine la centrala nuclear...

Se topește o cantitate mică de unt într-o cratiță și se adaugă 300 g de bucăți de pui și 1 linguriță de usturoi. Faceți o supă de pui cu jumătate de kg de oase de pui și 500 ml de apă. Adăugați frunzele de coriandru și stocul de pui în cratiță. Se amestecă 2 lingurițe de făină de ovăz și 200 ml lapte și se bate bine. Se toarnă în tigaie.

Adăugați sare și praf de piper negru, lăsați totul să fiarbă împreună până când supa se îngroașă și puiul este gătit. Se servește fierbinte.

Te-ar mai interesa: Monica Pop: ”Orice om are celule canceroase în sân...

Dacă în familia dvs. există membri vegetarieni, puteți face aceeași supă bogată înlocuind bucățile de pui cu ciuperci și supa de pui cu una de legume, potrivit ndtv.com.

Carnea de pui este o sursă excelentă de proteine deoarece conține toți aminoacizii esențiali, alături de vitaminele B și D, dar și de minerale. În plus, aceasta nu conține glucide, fibre sau vitamina C, putând fi asociată fără probleme cu legume, fructe, verdețuri și/sau cereale.

Te-ar mai interesa: Andreea Tonciu a rupt tăcerea despre scandalul naș...

Săracă în grăsimi
Trei sferturi din grăsimea pe care o are un pui se găsește în piele, iar aceasta este foarte ușor de îndepărtat înainte sau după preparare. Astfel, carnea de pui rămâne foarte săracă în grăsimi, în special carnea albă, fiind o opțiune excelentă pentru cei ce țin dietă indiferent că fac acest lucru din motive estetice sau din motive de sănătate. Mai mult, datorită aminoacizilor din compoziție, carnea de pui are un efect tonic pentru sistemul nervos, iar consumarea ei scade apetitul.

Te-ar mai interesa: Declarații controversate a unui ministru român: „D...

Sursă de fier
Carnea de pui este una dintre principalele surse de fier ale organismului, deci una dintre principalele modalități de a lupta cu anemia. Avantajul fierului din carne este că acesta este de tip hemic, adică este absorbit de organism în proporție de 20-25%. Comparativ, fierul care provine din surse vegetale (non-hemic) este absorbit doar în proporție de 2-5%. Seleniul din carnea de pui contribuie la scăderea riscului artritei atât pentru bărbați, cât și pentru femei. În plus, în cazul bărbaților, această minerală, în compania zincului, prezent și el în carnea de pui, ajută la îmbunătățirea fertilității (zincul mai reglează și nivelul colesterolului).

Mai mult, puiul are proprietăți energizante datorită aportului însemnat de vitamina B, care ajută la procesarea carbohidraților și la reglarea nivelului de zahăr din sânge, potrivit Tastingtable.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private