Sari la conținut

Ai strâns deja cureaua, dar tot n-ai bani? Soluția nu-i să vinzi cureaua, ci să faci asta

Ai strâns deja cureaua, dar tot n-ai bani? Soluția nu-i să vinzi cureaua, ci să faci asta. Cum economisești bani tăind cheltuieli la care nu te-ai fi gândit…

 

Viitorul nu pare să sune prea bine și despre dormit liniștit nici nu poate fi vorba, că nimeni și nimic nu „veghează” pentru noi, așa cum era un slogan celebru pe vremuri….

Din păcate, prognozele economice sunt tot mai sumbre, așa ca sfaturile care te invata cum sa economisesti bani sunt mai mult decat bine venite.

 

Unul dintre primele raspunsuri legate de intrebarea cum sa economisesti bani este sa nu mai arunci banii pe lucruri inutile, care nu-si justifica banii cheltuiti sau la care ai si variante mult mai ieftine.

Mai jos va prezentam o lista de lucruri la care daca renunti vei economisi o multime de bani: cel putin 4.000-5.000 de lei anual (poate chiar mai mult, dacă judecăm după ritmul alert de scumpiri).

Si intr-o perioada de cadere economica precum cea actuala aceasta suma poate face diferenta dintre un trai decent si unul la limita subzistentei, notează sfatulpărinților.ro.

Uită de biletele la LOTO! NU mai arunca banii pe fereastră!

Majoritatea viseaza sa castige potul cel mare la 6/49, insa nu stim exact cat au cheltuit pe biletele loto.

De pildă, în SUA, americanii au cheltuit 58 miliarde de dolari pe bilete la loterie, aproximativ 200 de dolari de fiecare persoana.

Dar cum sansele de castig sunt de 1/195 de milioane va inchipuiti cat va trece pana sa ajungeti miliardari.

Mai bine investiti acea suma. Daca investiti 45 lei pe saptamana timp de 30 de ani, cu un castig de 6% pe an, banii de la loto s-ar putea transforma intr-un castig de 29.553lei.

Așadar…, THINK ABOUT IT! Și nu e cazul să vorbim de alte jocuri de noroc…!

Uită de garanția extinsă! Iată de ce

Garantia extinsa de la distribuitori rareori se dovedeste benefica. In primul rand s-ar putea sa te coste mai mult decat daca ti-ai fi reparat singur produsul.

In plus, fii atent la scrisul mic din josul paginii sau daca garantia este scrisa intr-o limba straina: s-ar putea ca acolo sa fie trecut ceva care iti va anula cererea de reparare sau inlocuire a produsului aflat in perioada de garantie extinsa.

In orice caz, specialistii spun ca mai bine este sa pastrati banii si sa renuntati la garantia extinsa.

Renunță la produsele de curățat! Da, ai citit bine!

Multe produse au ambalaje foarte frumoase si sunt promovate excelent, mai ales după o pandemie cu mesaje despre spălat pe mâini și dezinfectat tot… Cu alte cuvinte, marketingul din spatele lor este unul excelent. Cine a auzit de MARKETING DE GHERILĂ știe despre ce este vorba… 🙂

Dar poti economisi o gramada de bani daca iti creezi propriile alternative folosindu-te de produse precum otet, amoniac, bicarbonat si apa. Spre exemplu, poti obtine un produs nemaipomenit pentru stersul geamurilor dintr-un mixt de otet, alcool medicinal si apa.

E drept că și aceste produse s-au scumpit, dar una e să dai 5 lei pe o sticlă de oțet și alta să cheltuiești sute de lei pe produse care au doar marketing bun, nu și soluții de curățat neapărat…

Dai banii pe creme cu factor ridicat de protecție? Mare greșeală…

Crezi ca o crema cu un factor de protectie de 80 te va ajuta atat de mult incat sa merite sa platesti bani in plus. Mai gandeste-te o data, notează sfatulpărinților.ro.

Expertii spun ca nu merita sa platesti in plus pentru un factor de protectie mai mare de 45. De altfel, nu exista nici o dovada ca o valoare mai ridicata de 50 aduce vreun plus de beneficiu.

Iar in acest caz, de ce sa arunci banii pe fereastra, mai ales ca diferenta poate fi de cateva zeci de lei?

Simona David

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel