vineri, iulie 10, 2020

Pentru persoanele care au tensiune arterială mărită sau diferite probleme cardiovasculare, actul sexul implică asumarea unor riscuri. În cazul celor care au făcut infarct miocardic, se recomandă repaus timp de șase săptămâni.

Actul sexual poate creşte ritmul cardiac la 100 – 150 bătăi/ minut, tensiunea arterială cu 2-3 mm sau poate agrava anumite boli cardiovasculare. Dacă bolnavul prezintă insuficienţă respiratorie, decompensare accentuată sau a suferit unul sau mai multe infarcte, actul sexual prezintă riscuri.

Citește și:

Medicii avertizează că dacă în timpul actului sexual apar dureri în zona inimii sau toracelui, stări de slăbiciune, hipotensiune, paloare sau colorarea pielii în cenușiu, tegumente umede şi reci, se impune urgent repausul și apelarea unui serviciu medical de urgenţă.

Doctorii spun că în cazul bărbaților cu probleme coronariene, durata actului sexual nu trebuie să depăşească 20 de minute atunci când starea bolnavului este foarte bună şi în niciun caz mai mult de 10 minute când boala este manifestă.

Citește și:

În jurul vârstei de 50 de ani, sunt indicate doar două acte sexuale pe săptămână. După un infarct miocardic, este recomandată reînceperea vieţii sexuale după 6 săptămâni.

În plus, nu trebuie administrate afrodisiace, tonice sexuale sau excitante fără aviz medical. În cazul în care este administrată nitroglicerină, trebuie evitate excitantele puternice.

Parteneri