Sari la conținut

Ai un ten cu tendință acneică? Iată ce alimente trebuie să consumi

Acneea este o afecțiune care duce la apariția comedoanelor
Sursa foto: arhiva Doctorul Zilei
Cum sa scapi de cosurile infectate

Din cuprinsul articolului

Acneea este o problemă dermatologică foarte comună. Aceasta se declanșează, de obicei, la pubertate, însă poate persista chiar și atunci când atingem maturitatea.

Această problemă a tenului poate afecta imaginea de sine a adolescenților, dar nu numai. Aspectul inflamat al pielii poate crea nesiguranță, stări anxioase și modificări de comportament în rândul tinerilor.

Din fericire, inflamația și acneea pot fi combătute cu ajutorul unor obiceiuri alimentare sănătoase.

Anca Hâncu, nutriționist, dezvăluie ce trebuie să mănânci dacă ai un ten cu tendință acneică.

Alimente pentru tenul cu acnee

Tinerețea este momentul în care se pot crea obiceiuri bune, obiceiuri corecte, și trebuie prins acest moment. Femeia trebuie să se obișnuiască să facă activitate fizică zilnic, și acest lucru se învață în perioada adolescenței, pentru că atunci greutatea se menține foarte ușor, iar ele nu realizează cât de ușor este să facă mișcare zilnic.

Pe de altă parte, provocarea la tinerețe este tenul acneic, ca urmare a unor dezechilibre hormonale care există la această vârstă și atunci avem niște recomandări pentru fetele cu acnee, chiar excluderea, cel puțin o perioadă de timp a tuturor lactatelor, care după aceea vor fi reintroduse treptat, mai ales cele fermentate, de tip kefir, sana, iaurt, introducerea în alimentație a acizilor grași, omega 3, omega 6, adică uleiul de măsline, dar și peștele gras, somon, macrou, ton, și toate oleaginoasele sunt din nou benefice, legume, vegetale.

De asemenea este nevoie și o prezentare la medicul dermatolog, aici se face de obicei o echipă multidisciplinară pentru a abordarea bolii. Alimentele să fie cât se poate de mult gătite în casă, să fie o alimentație corectă și excluderea alimentelor procesate, a zaharurilor și grăsimilor în exces”,a declarat medicul Anca Hâncu la Neatza cu Răzvan și Dani de la Antena 1.

Doctorul zilei whatsapp channel

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si: