duminică, august 14, 2022

Vineri și sâmbătă (21-22 decembrie), cei care doresc să susțină eforturile de reducere a mortalității infantile din România, pot merge în București Mall pentru a face o donație cash Organizației Salvați Copiii. Donații se pot face și de acasă sau din oricare loc trimițând un sms la 8864 (2 euro) sau pe site-ul campaniei http://www.salvaticopiii.ro/bunvenitpelume

Anul acesta, Organizaţia Salvaţi Copiii a reuşit să doneze echipamente medicale importante maternităţii Cantacuzino din Bucureşti, maternităţii din Adjud şi secţiei de neonatologie a Spitalului Judeţean de Urgenţa Neamţ. Astfel, din februarie 2012, 64 de copii născuţi prematur au supravieţuit datorită incubatoarelor donate de Salvaţi Copiii acestor maternităţi, iar aproape 300 de mame au născut în condiţii optime utilizând masa de naşteri sau masa chirurgicală oferite de organizaţie. Valoarea totală a investiţiilor, provenite din donaţii cash strânsă în cadrul campaniei, precum şi prin susţinerea unor donatori privaţi, este de 282.500 de lei.

Te-ar mai interesa: Beneficiile foliei de aluminiu pentru sănătate. Li...

 

„Cu sprijinul filialelor şi al voluntarilor Salvaţi Copiii, am desfăşurat campania de strângere de fonduri Bun venit pe lume în Bucureşti şi în mai multe oraşe din ţară. Apelăm din nou la generozitatea bucureştenilor şi nu numai, pentru ca împreună să reuşim să oferim cât mai multor copii născuţi prematur şansa la viaţă, a declarat  Gabriela Alexandrescu, Preşedinte Executiv al Organizaţiei Salvaţi Copiii România.

 

La nivel naţional, din 1990 până astăzi rata mortalității infantile a scăzut semnificativ, de la 26,9 la 9,4 decese la o mie de nou-născuți vii. Cu toate acestea, România încă se clasează între țările europene cu o rată a mortalităţii infantile ridicată, respectiv de 9,4/1000 în ţara noastră, față de rata medie europeană de 4,1/1000.

Te-ar mai interesa: Medic român: ”10 gânduri de om prost”...

 

În semestrul 1 al acestui an, s-au înregistrat 938 de decese ale copiilor sub un an, în scădere faţă de perioada similară a anului 2011, când se reportau 971 de decese. Există variații regionale importante, cuprinse între o rată maximă în teritoriu de  21,5/1000 și minimă de 3,6/1000.

 

„Mă emoţionează puternic faptul că unii bebeluşi pierd lupta cu viaţa pentru că în maternităţile din România nu există incubatoare sau alte echipamente performante care să-i ajute să supravieţuiasca. Am încredere că tot mai mulţi oameni se vor alătura cauzei noastre, fie trimiţând un sms la 8864, fie donând cash în urnele Salvaţi Copiii”, a adăugat Amalia Năstase, ambasadorul programului Fiecare copil contează.

Te-ar mai interesa: Pietre care alungă energia negativă: „Regene...

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private