vineri, iunie 2, 2023

O țară asiatică oferă un ajutor considerabil pentru familiile care vor să dea naștere cel puțin a unui copil. Acest ajutor este privit ca „o măsură de urgență”, pentru sporirea natașității.

Autoritățile din Coreea de Sud doresc astfel să dea un boost natalității care a scăzut considerabil în ultimii 3 ani.

Această țară se confruntă cu un proces de îmbătrânire a populației, ceea ce va duce la o criză pe piața muncii, cu din ce în ce mai puțini angajați care să poată susține sistemul național de pensii.

Te-ar mai interesa: Ce simți când ți se înfundă arterele. Semne de ala...

Ajutor de 9.000 de dolari pentru familiile care fac un copil

Hotărârea de a oferi puțin peste 9.000 de dolari pentru fiecare bebeluș născut, a fost luată pe 28 martie 2023, președintele Yoon Suk Yeol precizând că este vorba de o „modalitate de urgență”.

Astfel. alocația pentru copii va crește în 2023 de la 230 la 540 de dolari pe lună. Anul viitor vor putea încasa 770 de dolari pe lună, adică puțin peste 9.000 de dolari pe an.

Coreea de Sud este țara care înregistrează cea mai scăzută rată a natalității din lume. În 2022, în Coreea de Sud, rata natalității a ajuns la nivelul de 0,79, în ciuda faptului că guvernul de la Seul a cheltuit 200 de miliarde de dolari în ultimii 16 ani pe programe pentru stimularea natalității, informează CNN.

Te-ar mai interesa: Descoperire revoluționară cu privire la tratarea &...

Nivelul de 0,79 se situează cu mult sub cel de 2,1 – considerat necesar pentru menținerea unei „populații stabile”.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private