Sari la conținut

Ajutor deosebit pentru născuții prematur! Cum arată ambulatoriul de poveste creat de Fundația Mereu Aproape

Bebelus
Sursa foto: arhiva doctorulzilei.ro

Ajutor deosebit pentru născuții prematur! Astăzi, 11 Martie, a fost inaugurat Ambulatoriului de la Institutul pentru Sănătatea Mamei și a Copilului din București.

Fundația Mereu Aproape, condusă de Alessandra Stoicescu, a susținut proiectul de renovare. La eveniment a participat și Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila.

Ambulatoriul de poveste este pregătit acum pentru a-și primi micuții pacienți. Renovarea a durat mai puțin de 3 luni iar aici se găsesc 11 cabinete pentru diferitele ramuri pediatrice. Oftalmologie, ORL, Chirurgie, Ortopedie cât și multe altele, ocupate de către cele 24 de cadre medicale care lucrează în două ture, informează Capital.

Investiții de peste jumătate milion de euro

”Proiectul a început anul trecut când, stând de vorbă cu echipa de aici, de la Institutul Național pentru Sănătatea Mamei și a Copilului, mi-am dat seama că trebuie refăcut ambulatoriul.

El a fost un proiect mult mai mic inițial dar stând de vorbă cu medicii, știind despre tot ce e nevoie, a crescut din ce în ce mai mult și am avut curajul să gândim un spațiu de basm, nu doar un loc bine utilat pentru că vorbim și de dotare cu echipamente medicale de 100.000 de euro, tot proiectul fiind de peste o jumătate de milion, am reușit, așadar, să îndeplinim toate dorințele pe care le aveau medicii și să creăm acest spațiu” a specificat Alessandra Stoicescu pentru Capital.

La acest proiect au contribuit mai multe companii cu potențial din țara noastră. Hidroelectrica, Romgaz, BT sau Mobexpert sunt doar câteva dintre firmele care au donat bani pentru materializarea acestui gest umanitar.

Alexandru Rafila: Asigurarea unor condiții profesionale pentru personalul medical constituie un lucru extrem de important

Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila a oferit câteva declarații la inaugurarea Ambulatorului din cadrul INSMC.

”Cred că ceea ce se întâmplă acum are o anumită semnificație pentru că reflectă preocuparea care există în societate în ceea ce reprezintă sănătatea copilului. Acesta este un semnal, chiar și pentru mine, că autoritățile trebuie să se implice mai mult.

Cred că asigurarea unor condiții profesionale pentru personalul medical constituie un lucru extrem de important încât personalul medical să vină cu plăcere la locul muncă iar în cazul acesta să poată să le ofere copiilor asistența de care au nevoie. Această preocupare pentru sănătatea mamei și cea a copilului trebuie să fie în centrul atenției instituțiilor de sănătate, implicit al ministerului și cu siguranță vom acționa în acest sens”, a mai adăugat Alexandru Rafila.

Doctorul zilei whatsapp channel

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si: