marți, iunie 28, 2022

Potrivit ISU Bacău, în noaptea de sâmbătă spre duminică la Spitalul Județean de Urgență Bacau a sunat alarma de incediu. Aproximativ 50 de pacienți s-au autoevacuat.

Purtătorul de cuvânt al ISU Bacău, Ema Tereş, a declarat că pompierii sosiţi la faţa locului au constatat că alarma a pornit de la o lampă supraîncălzită.

„În urma recunoaşterii nu s-au constat probleme. Din cauza alarmei de incendiu s-au autoevacuat aproximativ 50 de persoane”, a precizat purtătorul de cuvânt al ISU Bacău.

Te-ar mai interesa: Dieta minune a călugărilor japonezi: 10 kilograme ...

Lampa supraîncălzită care a declanşat alarma era în zona Unităţii de Primiri Urgenţe a SJU Bacău.

Cele mai grave incendii la spitalele din România

Cele mai grave incidente de acest gen au avut loc la:

* 14 noiembrie 2020, la secţia Anestezie Terapie Intensivă a Spitalului Judeţean de Urgenţă Piatra-Neamţ. Zece persoane au murit în urma unui incendiu izbucnit manifestat cu flacără deschisă şi degajare mare de fum şi a fost activat Planul Roşu de Intervenţie. Medicul de gardă de la secţia ATI a suferit arsuri de gradul 2 şi 3 pe circa 80% din suprafaţa corporală.

* 1 octombrie 2021, la secţia ATI COVID a Spitalului de Boli Infecţioase din Constanţa, autorităţile activând Planul roşu de intervenţie. Nouă pacienţi au murit. Întregul spital a fost evacuat, iar toate unităţile sanitare din judeţ au fost pre-alertate pentru preluarea pacienţilor, menţionează IGSU. La faţa locului au acţionat peste 40 de autovehicule de intervenţie din Constanţa, Ialomiţa şi Călăraşi. Autorităţile au deschis dosar penal pentru ucidere din culpă.

Te-ar mai interesa: Câte vieți a salvat vaccinul anti-covid la nivel m...

* 29 ianuarie 2021, la un pavilion al Institutului de boli infecţioase Matei Balş din Capitală. Cinci pacienţi au murit la această dată, iar alţi 53, din 102 pacienţi aflaţi în saloanele din Pavilionul V, au fost transferaţi la alte unităţi sanitare. Dintre pacienţii transferaţi, au murit ulterior, până la 11 februarie, alţi 20.

* 16 august 2010, la secţia de Reanimare a maternităţii Giuleşti din Capitală. Trei nou-născuţi au decedat în seara zilei tragediei. Opt bebeluşi au fost transportaţi la Spitalul Grigore Alexandrescu, patru dintre aceştia, cu arsuri pe 30, 40 şi 50 la sută din suprafaţa corpului. A doua zi, încă un nou-născut a decedat la Spitalul de Copii Grigore Alexandrescu. Trei zile mai târziu un alt bebeluş a decedat, ridicând numărul morţilor la cinci. În urma exploziei au fost evacuate 113 persoane, respectiv 53 de copii şi 60 de femei.

Te-ar mai interesa: Să ne îngrijorăm? Când ajunge iodura de potasiu în...

În ultimii ani s-au mai produs o serie de incidente similare:

11 septembrie 2021 – Un incendiu a izbucnit la Spitalul de Psihiatrie din Vulcan, în urma acestuia neînregistrându-se nicio victimă.

24 iulie – Un incendiu a izbucnit la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă din Constanţa, într-o sală de operaţie, patru medici autoevacuându-se.

21 aprilie – Un incendiu a izbucnit la Secţia de Psihiatrie a Spitalului Judeţean din Slatina, fiind activat planul roşu de intervenţie. Incendiul a fost lichidat. Acesta s-a manifestat la izolatoriul spitalului, la nivel parter şi etaj 1, precizează IGSU. Potrivit sursei citate, au fost evacuate 36 de persoane, dintre care 6 au fost intoxicate cu fum şi transportate la UPU.

Te-ar mai interesa: Horoscop 28 iunie 2022. Astrolog: Vei fi ca un cic...

8 martie – Un incendiu s-a produs la Spitalul Clinic de Neuropsihiatrie din Craiova. Incendiul s-a manifestat pe o suprafaţă de 20 mp şi a fost lichidat. S-au înregistrat trei victime, cadre medicale, care au fost în afara oricărui pericol. Cele trei persoane rănite au suferit traumatisme uşoare la membrele inferioare. În total, 19 pacienţi şi opt cadre medicale au fost evacuate ori s-au autoevacuat.

Te-ar mai interesa: Totul despre boala provocată de dezechilibrul micr...

21 februarie – Zeci de echipe de pompieri au intervenit la Institutul „Marius Nasta”, unde a fost anunţat un incendiu la o unitate mobilă ATI amplasată într-un TIR. Nu au fost victime.

5 ianuarie – Un echipaj de intervenţie Chimică, Biologică, Radiologică şi Nucleară (CBRN) al ISU Timiş a intervenit la Spitalul de Psihiatrie din Gătaia, în urma unui incendiu izbucnit într-un salon al unui pavilion suport COVID. Potrivit ISU Timiş, a luat foc o saltea dintr-un salon din care au fost evacuate două persoane. Nu au existat intoxicaţii sau probleme medicale.

2 ianuarie – Un incendiu a izbucnit la Secţia de Psihiatrie a Spitalului Municipal Roman, judeţul Neamţ, doi pacienţi şi două cadre medicale fiind transportate la Camera de Primiri Urgenţe, după ce au suferit uşoare intoxicaţii cu monoxid de carbon.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private