marți, iunie 6, 2023

Alarmă în lumea medicală! A apărut primul caz de GRIPOVID, infectare cu Gripă și Covid, în același timp.

S-a dat alarma pentru cazurile de Covid, combinate cu gripă, după ce, o femeie internată la spital din Israel a fost diagnosticată cu coronavirus și gripă în același timp.

Este vorba de un amestec incredibil de rar numit „fluronă” sau „Gripovid”. Cazul inedit a fost depistat după ce tânăra, care este însărcinată și nevaccinată, a fost examinată la Spitalul Beilinson din Petach Tikva unde a prezentat simptome ușoare.

Te-ar mai interesa: Horoscop 6 iunie 2023. Gemeni, o zi calmă și măsur...

Alarmă în lumea medicală! A apărut primul caz de GRIPOVID, infectare cu Gripă și Covid, în același timp

Potrivit rapoartelor locale, citate de metro.co.uk, medicii au găsit urme atât de Covid-19, cât și de agenți patogeni gripali în sistemul ei. Ministerul Sănătății din Israel studiază rezultatele pentru a determina dacă combinația celor două infecții poate provoca boli mai grave.

„A fost diagnosticată cu gripă și coronavirus imediat ce a sosit. Ambele teste au ieșit pozitive, chiar și după ce am verificat din nou.

Boala este aproximativ aceeași: transmiterea este virală și provoacă dificultăți de respirație, deoarece ambele atacă tractul respirator superior,” a declarat profesorul Arnon Vizhnitser, directorul Departamentului de Ginecologie al spitalului, potrivit sursei citate.

Te-ar mai interesa: Predicție înfricoșătoare. Baba Vanga: Anul în care...

Este de așteptat ca femeia să fie externată în cursul zilei de joi.

Specialiștii cred că mai sunt și alte cazuri, nedetectate încă

Experții din Israel nu exclud posibilitatea existenței și a alor cazuri nedetectate încă, cu toate că acesta este primul caz documentat de dublă infecție,

„Anul trecut nu am asistat la cazuri de gripă în rândul femeilor însărcinate sau care nașteau. Astăzi, vedem cazuri atât de coronavirus, cât și de gripă care încep să-și arate fața.
Vedem din ce în ce mai multe femei însărcinate cu gripă.

Te-ar mai interesa: Superalimentul care ajută la curățarea ficatului ș...

Este cu siguranță o mare provocare să ai de-a face cu o femeie care are febră la naștere. Mai ales când nu știi dacă este coronavirus sau gripă, așa că te raportezi la ele la fel. Cea mai mare parte a bolii este respiratorie”, a concluzionat Arnon Vizhnitser.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private