Din cuprinsul articolului
Albă sau negră: ce varietate de sare este mai sănătoasă și de ce.
Sarea este unul dintre cele mai de bază și importante ingrediente ale alimentelor. Nu degeaba, poporul român are o poveste atât de frumoasă care se numește „Sarea în bucate”. De la salate la mâncăruri, până la garnituri și chiar fructe, sarea adaugă un factor uimitor la aroma alimentelor.
Dar asta nu schimbă faptul că sarea este extrem de bogată în sodiu, o componentă care ar putea contribui la tensiune arterială crescută sau hipertensiune arterială.
Și, deși sarea este de neînlocuit în alimente, se recomandă să căutați alternative mai sigure și mai sănătoase: una dintre cele mai populare alegeri fiind sarea neagră.
În ceea ce privește nutriția, sarea neagră este bogată în magneziu, potasiu și calciu, care întăresc în mod colectiv sistemul imunitar și rinichii și, de asemenea, scad hipertensiunea arterială. Dar este înțelept să o înlocuiești cu sarea obișnuită de masă?
Potrivit Organizației Mondiale a Sănătății (OMS), corpul uman are nevoie de nu mai mult de 5 grame de sodiu pe zi, care este obținut din sare de masă. Dar mâncatul în exces poate avea următoarele repercusiuni:
Însă organismul are nevoie de sodiu, pentru că ajută la contractarea și relaxarea mușchilor și la conducerea normală a impulsurilor nervoase.
Sarea neagră este bogată în antioxidanți și extrem de săracă în sodiu. În ceea ce privește beneficiile pentru sănătate, oferă următoarele:
Carmen Harra, despre un leac pe care l-a învățat de la Dalai Lama. Cancerul este…
Fructele care combat stresul. consumul de fructe poate aduce o multitudine de beneficii pentru sănătate,…
Horoscop 17 mai 2024. Problemele domestice sunt primordiale pentru nativii din zodia Rac. Pentru cei…
Excesul de lichide din organism poate fi cauzat de diferite motive, cum ar fi consumul…
Durerea de cap cauzată de un vierme parazitar este extrem de rară, deoarece de obicei…
Tumoare pe creier. O tumoare pe creier este o creștere anormală a celulelor în interiorul…