Sari la conținut

Alcoolul îi face pe bărbați mai creativi

Andreea Ciulac

Bărbații aflați sub influența alcoolului, care au participat la un experiment realizat de cercetătorii Universității din Illinois, au găsit mai multe răspunsuri corecte la un test de inteligență, decât cei care nu băuseră.

În plus, soluțiile găsite de aceștia s-au dovedit a fi și mai creative.

„Alcoolul îi face pe bărbați mai distrați, iar asta, în mod curios, le permite să-și descătușeze creativitatea și să găsescă soluții inovative la problemele cu care se confruntă”, explică Jennifer Wiley, psiholog și co-autorul studiului.

Wiley și echipa sa au observat două grupe de subiecți, a câte 20 de bărbați. Cu toții au fost invitați să vizioneze o animație, însă jumătate dintre ei au primit suficientă votcă încât să ajungă la limita alcoolemiei legale. La terminarea filmulețului, participanții experimentului au fost rugați să rezolve un test de inteligență. În mod surprinzător, cei din grupul alcoolicilor au nimerit, în medie, nouă răspunsuri corecte, față de șase, cât au ghicit ceilalți. În plus, primii au găsit soluția cu 3 secunde mai repede.

Citeste si:

Pe de altă parte, trebuie menționat că alcoolul le-a îmbunătățit doar creativitatea, nu și memoria.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.