Sari la conținut

Șocul anafilactic, reacția gravă la această alergie! Factorii de risc pe care trebuie să-i știi

Alergie. Este absolut firesc ca un copil să aibă diferite pofte alimentare. Fie dulciuri, fie prăjituri sau alune este tentat să consume.

Este bine să fii atentă, deoarece unii copii pot dezvolta diferite alergii. De exemplu, alergia la alune sau la alune constituie probleme medicale care nu trebuie neglijate.

Simptomele des întâlnite ale alergiei la alune sau cea la migdale sunt erupție cutanată, greață, urticarie, prurit (mâncărimi), dureri la stomac. O reacție gravă la alune poate fi anafilaxia.

Ori de câte ori corpul înghite ceva la care este alergic, stomacul va reacționa fie cu indigestie, durere de stomac, balonare, crampe, vărsături sau diaree. Cel mai periculos tip de simptom de alergie la nuci, dar și cel al alergiei la migdale, anafilaxia poate afecta atât respirația cât  și circulația și este considerată o urgență medicală.

Specialiștii avertizează că alergia la alune reprezintă una dintre cele mai des întâlnite cauze ale anafilaxiei. În unele cazuri, chiar și cantități infime pot declanșa o reacție gravă.

Iată care sunt simptomele anafilaxia:

  • limba și buze umflate,
  • respirație îngreunată, deficitară,
  • pulsul este foarte slab,
  • leșin,
  • crampe abdominale,
  • amețeală,
  • hipotensiune,
  • prurit,
  • roșeață

Factorii de risc ai acestor alergii sunt: moștenirea genetică, diagnosticul de dermatită atopică, de regulă apare la copii. De aceea nici nu se recomanda introducerea în alimentație a alunelor decât după vârsta de un an, dar nici la copiii mai mari dacă au dermatită atopică. Frații sau surorile copiilor alergici la alune pot prezența risc sporit de alergie.

Diagnosticul este stabilit de medicul specialist alergolog în urma efectuării unor teste specifice. Tratamentul va fi bazat pe excluderea din alimentație a acestor produse, iar părinții trebuie să deprindă obiceiul de a citi foarte bine eticheta produselor alimentare pe care le achiziționează. Mare atenție, o mulțime de produse pot avea în compoziție arahide, alune, sau migdale iar acestea trebuie și ele excluse din dieta copiilor care au fost diagnosticați cu astfel de alergii.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si:

Doctorul zilei whatsapp channel