marți, iunie 28, 2022

Alergiile de sezon. Poliana Leru, alergolog, a explicat cum putem preveni alergiile, ce simptome apar și care sunt alimentele care trebuie evitate în acest sens.

„Există o predispoziţie genetică a anumitor persoane, pe care o numim atopie. De obicei, se transmite.

Există o expunere la factorii de mediu care sunt favorizaţi dezvolării alergiilor, în funcţie de momentul expunerii, anumite persoane manifestă simptome”, a spus medicul Poliana Leru, marţi, în cadrul rubricii Sfat de Sănătate de la Antena 3.

Te-ar mai interesa: Ce trebuie sa stii atunci cand apelezi la o firmă ...

Care sunt alergiile de sezon

Dacă vorbim despre alergiile respiratorii produse de polenul planetelor, ele produc aşa numitele alergii sezoniere. Ele produc rinita şi rinoconjunctivita alergică sezonieră, dar şi astmul alergic.

Când vorbim despre sezonul de alergii, ne raportăm la plantele pe care le avem în zona noastră geografică şi la calendarul acestor plante.

Calendarul plantelor alergene

În prima parte a primăverii este polenul arborilor. Este mai scurt şi mai puţin sever.

În România, predomină alergiile produse de plantele de primăvară numite graminee. Acum suntem în plin sezon. Mai durează şi în iunie şi iulie. Sunt acele plante cu spic pe care le vedem prin diverse curţi.

Te-ar mai interesa: Ce se întâmplă în corpul tău după ce ai slăbit? Me...

Ele produc polen care determină boala fânului, care durează o lună, două, chiar trei.


Simptomele alergiilor la polenuri

Simptomele sunt nazale şi oculare. Prurit, secreţii nazale, obstrucţie nazală, respiraţie dificilă şi uneori şi durere de cap. Tinerii sunt cei mai afectaţi.

Dacă sunt ignorate, alergiile se agravează. Cel mai important este să ştim şi când este perioada de vârf.

Cum putem preveni alergiile la polenuri

Vom evita locurile în care există aceste plante. E bine să începem un tratament simptomatic, nu atunci când deja suntem foarte rău. Uneori, în situaţii grave să plecăm din acel lorc.

Te-ar mai interesa: Sfinții Apostoli Petru și Pavel. Este interzis să ...

Mai există şi tratamentul de bază, imunoterapia alergenică. Este bine să se înceapă înaintea sezonului, dar se repetă la o secvenţă de câteva luni, cel puţin 5 ani.

Sfaturi să trecem mai uşor peste simptomele cauzate de alergii

Imunoterapia este primul sfat. Consultul alergologic, evaluarea completă, cunoaşterea factorilor care au determinat alergia şi respectarea imunoterapiei.

Trebuie să ştim că este o boală recurentă şi nu se vindecă. Sunt boli care au o mare capacitate de remisiune. Trebuie să evităm asmul. Tratamentul susţinut al rinitei previne astmul.

Te-ar mai interesa: Zi importantă pentru 4 zodii. Astrolog: Luna aceas...

Dacă reuşim să prevenim şi să respectăm acest tratament, în special imunoterapia 5 ani, studiile spun că în următorii 10 ani, vom avea linişte.

Uneori alergiile se pot asocia. Alergiile la polen, pot produse un anumit tip de alergie şi la alimente.

Dacă după ce mănâncă pepene sau banane are o senzaţie de mâncărime la nivelul cavităţii bucale, trebuie să ştie că poate să fie rezultatul unei reacţii încrucişate între buruiana care a produs alergia respiratorie şi fructele proaspete.

Te-ar mai interesa: Dietă Romanița Iovan. Cum a slăbit 24 de kilograme...

Toate polenurile de la noi, au această posibilitate de a produce reacţii încrucişate”, a mai spus medicul la Antena 3.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private