vineri, martie 24, 2023

ANSVSA a informat despre retragerea de pe piaţă şi rechemarea de la consumatori a peste 60 de tone de carne de pui contaminată cu salmonella descoperite de inspectorii sanitar-veterinari, în mai multe magazine din țară.

Carnea, în special pulpe și pipote de pui congelate, a fost retrasă de la vânzare, conform autorităților. Iar oamenii care au apucat să cumpere, nu trebuie să consume carnea, până când nu este bine gătită, la peste 70 de grade Celsius.

Te-ar mai interesa: Dieta daneză: slăbești până în 20 kg în 13 zile RA...

„Vă informăm că societatea Copanex SRL a iniţiat retragerea de la comercializare a produsului <Pipote de pui 500 g”, ca urmare a evidenţierii prezenţei Salmonella Enteritidis în produs. Carrefour România SA retrage de pe piaţă şi recheamă de la consumatori următorul produs cu datele de identificare de mai jos: „Pipote de pui 500 g Copanex”, a transmis ANSVSA.

Conform agenţiei, Salmonella poate provoca afecţiuni grave stomacale sau intestinale (salmoneloza).

Carnea a fost importată din Polonia și a ajuns în fabrici de procesare și în multe magazine. Cea mai mare cantitate a fost găsită în două dintre lanțurile de hypermarketuri.

Te-ar mai interesa: Ce risc ai să faci infarct? Un indiciu vital poate...

Se recomandă persoanelor care deţin produse din acest lot să nu le consume, ci să le distrugă sau să le ducă înapoi în magazinele de unde le-au cumpărat.

Contravaloarea produselor va fi returnată, fără a fi necesară prezentarea bonului fiscal.

Mihai Ponea, vicepreședinte ANSVSA: „Am identificat unul din tipuile de salmonella periculoase, salmonella enteritidis, care provoacă toxinfecții extrem de grave la copii și vârstnici. Mesajul este unul de avertizare gravă către supermarketuri pentru că s-a constatat în ultima perioadă un aflux extraordinar de mare de carne de pasăre din Polonia. Dacă continuăm aceste lucruri, Romania va încerca de la intrarea în țară, în vamă, oprirea acestor mărfuri, până la ieșirea buletinelor de analize”.

Te-ar mai interesa: Primul semn care anunţă cancerul de colon. Mergi d...

Lanțurile de magazine unde s-au efectuat controale dau asigurări că urmează toți pașii impuși de inspectorii sanitar-veterinari.

Medicii ne spun că dacă este gătită bine, la temperatură mare, carnea de pui este sigură pentru consum. Atenție, nu trebuie spălată înainte pentru că apa împrăștie bacteriile.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private