marți, mai 30, 2023

Alertă alimentară în supermarketurile din România! Ai cumpărat aceste fruct recent? Trebuie să îl arunci

Pesticidele sunt produse chimice (exceptând medicamentele) folosite pentru combaterea dăunătorilor plantelor, a produselor agricole stocate și pentru combaterea vectorilor biologici ai bolilor omului și animalelor.

Partea proastă este că pesticidele sunt toxice. Substanțele pot declanșa boli și dezechilibre în organism, mai ales dacă sunt consumate pe termen lung.

Te-ar mai interesa: Alergia la veninul de albine poate pune viața în p...

Fructele care conțin reziduri pesticide care depășesc valorile admise, dacă sunt consumate pe termen lung, pot declanșa boli și dezechilibre în organism.

Alertă alimentară în supermarketurile din România! Ai cumpărat acest fruct? Trebuie să îl arunci

Inspectorii ANSVSA au retras de la vânzare pomelo adus din China, cu conținut mare de pesticide.

ANSVSA a anunțat, marți, că, din cauza depășirii valorilor admise de reziduuri de pesticide (Clorpirifos), Unifrutti Impex SRL a început retragerea de la comercializare și rechemarea de la clienți a unui lot de pomelo din China.

După ce zilele trecute fructe cu pesticide au fost găsite în magazine precum Metro, Mega Image, Penny sau Selgros, a venit rândul magazinelor Profi și Carrefour.

Te-ar mai interesa: Medic celebru, despre cel mai toxic produs pe care...

Este vorba despre produsul „Pomelo origine: China, lot U89-17″.

„Se recomandă persoanelor care dețin produse din lotul descris mai sus, achiziționate în perioada 07.02.2022-05.03.2022, să nu le consume, ci să le distrugă sau să le returneze la magazin împreună cu bonul fiscal, până pe data de 21.03.2022, urmând să primească în schimb contravaloarea lor”, se arată în informările postate de ANSVSA.

Te-ar mai interesa: CNSU a aprobat Planul Național de Răspuns la Situa...

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private