Sari la conținut

Alertă ALIMENTARĂ: Produs contaminată cu Salmonella. Simptomele pot fi severe

carne de pui
Sursa foto: arhiva doctorulzilei.ro

Sferturi posterioare de pui congelate, contaminate cu bacteria Salmonella Enteritidis. Este alertă alimentară în magazinul alimentar Selgros. Carnea provine din Polonia.

Atenție! Persoanele care au cumpărat carne de pui de la acel magazin sunt rugate să nu consume acel produs și să îl returneze în magazinul de la care l-ați achiziționat în baza bonului fiscal . Alerta vizează magazinele Selgros din Bucureşti (Drumul Taberei, respectiv Berceni), dar şi cel din Timişoara, precum şi alte magazine mai mici din mai multe judeţe ale ţării.

Autoritățile sanitare, în alertă

Potrivit Autorității Naționale Sanitar Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor (ANSVSA), sferturi posterioare de pui congelate, contaminate cu bacteria Salmonella Enteritidis.

Bacteria

Salmonella
sursa foto: arhiva Doctorul Zilei

Salmonella trăiește în tractul intestinal al animalelor infectate și al oamenilor. Poate contamina o varietate de alimente, cum ar fi carnea, ouăle, laptele, fructele de mare și legumele. Simptomele infecției cu salmonella sunt predominant gastrointestinale și includ diaree, febră, greață, vărsături și dureri abdominale.

Principalele simptome ale infecției

În unele cazuri, simptomele pot fi severe, în special la copiii mici, la vârstnici și la persoanele cu sistemul imunitar slăbit. Simptomele pot apărea la 6 până la 72 de ore după ce au fost infectate cu salmonella.

 

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.