sâmbătă, octombrie 1, 2022

Potrivit unui comunicat oficial emise de către ANSVSA (Autoritatea Naţională Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor), compania Carrefour România a inițiat retragerea de la rafturi a tobei de porc „Drag de România”, produsă de către societatea Marcel SRL. Motivul care stă la baza retragerii de la rafturi este prezenţa bacteriei Listeria monocytogenes.

Această alertă nu este prima de acest gen. În ultimele două săptămâni, Carrefour a retras de la comercializare un alt lot din acest produs.

Te-ar mai interesa: Ce să nu aștepți niciodată de la alții. Dezamăgiri...

Potrivit datelor oficiale, cantitatea retrasă de la rafturi este de aproximativ 1,5 tone (1.466,367 kg). Toba de porc produsă de aceeași companie – SC Marcel SRL Iaşi, depistată cu listeria, a fost distribuită în zeci de oraşe din România.

„Carrefour România SA retrage de pe piaţă şi recheamă de la consumatori următorul produs cu datele de identificare: TOBĂ DE PORC DRAG DE ROMÂNIA, Cod EAN: 2955660000000, Lot/DLC: 004091121 / 24.12.2021 , Lot/DLC: 004121121 / 27.12.2021. Se recomandă persoanelor care deţin produse din loturile descrise mai sus să nu le consume ci să le distrugă sau să le aducă înapoi în magazinele de unde le-au cumpărat. Contravaloarea produselor va fi returnată, fără a fi necesară prezentarea bonului fiscal”, se arată în comunicat.

Te-ar mai interesa: Îți plac pipotele de pui? Iată cât de benefice sun...

Efectele asupra sănătății în urma consumului de tobă contaminată

„Persoanele care au consumat produsele menționate mai sus și care prezintă febră simplă sau însoțită de dureri de cap, sunt rugate să consulte medicul și să raporteze acest consum.

Femeile gravide, persoanele cu imunitate scăzută, precum și cele în vârstă trebuie să acorde o atenție deosebită acestor simptome.

Aceste simptome pot sugera listerioza, boală potențial gravă, cu un timp de incubație de până la opt săptămâni” se mai arată în comunicatul emis de către ANSVSA .

Te-ar mai interesa: Cele mai sigure locuri în caz de atac nuclear. Iat...

AICI găsești lista magazinelor unde poți restitui produsul sau unde poți merge pentru a ți se restitui contravaloarea produselor achiziționate.

Ce este bacteria Listeria monocytogenes?

Listeria monocytogenes este un microorganism omniprezent responsabil de listerioză, o boală rară, dar gravă la om, care se poate infecta prin ingerarea produselor alimentare contaminate, și anume lactate, carne, pește și legume. Deși poate apărea la oameni sănătoși, listerioza afectează în principal persoanele în vârstă, imunodeprimate, gravide și nou-născuți, cu o rată a letalității ridicată (20-30%)

Te-ar mai interesa: Primul mesaj RoAlert de tip ”Copil dispărut”: Câți...

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private