Sari la conținut

Alertă ANM: Pericol de inundații și viituri în nouă județe din țară

meteo
Sursă foto: arhivă Doctorul Zilei

Alertă ANM. Hidrologii au emis un avertisment de cod galben pentru inundații pe râurile din nouă județe, până vineri dimineața la ora 08:00.

Potrivit Institutului Național de Hidrologie și Gospodărie a Apelor (INGHA), avertizarea este valabilă începând de astăzi, de la ora 12:00, până mâine, 10 mai, la ora 8:00. Județele afectate sunt: Bihor, Cluj, Hunedoara, Arad, Alba, Sibiu, Caraș Severin, Timiș și Vâlcea, iar bazinele hidrografice incluse sunt: Someșul Mic, Crișul Negru, Crișul Alb, Mureș, Bega, Timiș, Bârzava, Caraș, Nera și Olt.

”În cursul acestei dimineţi, specialiştii Institutului Naţional de Hidrologie şi Gospodărie a Apelor au instituit Codul galben pentru râuri din nouă judeţe ale ţării, cu valabilitate începând de astăzi, de la ora 12:00, până mâine, 10 mai, la ora 8:00”, a transmis, joi, INGHA.

 

Avertismentul vizează în special fenomenele de scurgeri importante pe versanți, torenți și pâraie, precum și viituri rapide pe râurile mici, cu posibile efecte de inundații locale, în special în județele Hunedoara și Caraș Severin.

În plus, meteorologii au emis și ei un avertisment de cod galben pentru ploi însemnate cantitativ și instabilitate atmosferică, pentru mai multe județe, precizând că vremea continuă să se răcească.

 

Etichete:

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si:

Doctorul zilei whatsapp channel