Sari la conținut

Alertă ANPC: Șoareci morți și produse expirate la un lanț de patiserii renumite

Sursă foto: arhiva doctorulzilei.ro

Alertă ANPC. Reprezentanţii Asociației Naționale pentru Protecția Consumatorului (ANPC) au anunţat, miercuri, că în primele zile ale acestui an comisarii instituţiei au început derularea unei ample campanii de verificare a modului în care brandurile proprii, declarate a fi româneşti, ale marilor lanţuri de magazine respectă exigenţele impuse de brandul ales şi de semnificaţia acestuia.

Acţiunile de control au început cu „Gusturi româneşti”, brand propriu al lanţului de magazine Mega Image şi „Cămara Noastră – Poftă de România”, care aparţine lanţului de retail Lidl.

Șoareci morți și produse expirate la patiseriile Lidl

„După desfăşurarea controlului în cadrul magazinelor marilor retaileri, verificările comisarilor ANPC continuă, mergând pe lanţul de distribuţie, până la locaţiile în care articolele comercializate sub aceste mărci au fost produse. Scopul campaniei este acela de a se putea certifica folosirea exclusivă a ingredientelor româneşti la realizarea acestor produse, comercializate sub branduri cu încărcătură emoţională naţională, şi la care se folosesc reţete binecunoscute şi apreciate de către români”, au transmis reprezentanţii Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor.

Astfel, comisarii ANPC au verificat, până în acest moment, operatorul economic producător al produselor de patiserie comercializate sub marca „Cămara Noastră – Poftă de România”, respectiv SC Patisgal SRL, din Galaţi.

Firma care realizează produsele de patiserie „Cămara Noastră – Poftă de România” pentru Lidl a fost închisă temporar de comisarii ANPC după ce, la un control, au fost găsite rozătoare moarte, pânze de păianjen şi produse expirate.

„Cine nu are în cămară un şoricel, poate lua din «cămara noastră». Adevărată poftă de România! Cred că l-au ucis fursecurile «limbă de pisică»! Dacă nu ar fi tragic, ar putea fi chiar comic! Mă întreb dacă măcar defunctul şobolan este românesc?! Poftă de România!”, a declarat Horia Constatinescu, preşedintele ANPC.

Principalele deficienţe constatate au fost utilizarea unor spaţii neigienizate, în care s-a semnalat prezenţa rozătoarelor moarte şi a pânzelor de păianjen; folosirea unor agregate frigorifice deteriorate, cu rugină, chedere neigienizate şi rupte, cu depuneri de mucegai pe ventilatoare; utilizarea unor materii prime cu data durabilităţii minimale depăşită sau fără elemente de identificare; folosirea unor practici comerciale incorecte prin neînscrierea pe ambalajul unor produse a tuturor ingredientelor utilizate la fabricaţie (ex.: uleiuri vegetale parţial hidrogenate de palmier şi shea).

Etichete:

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si:

Doctorul zilei whatsapp channel