Sari la conținut

ALERTĂ ANSVSA: pui contaminați cu salmonella comercializați în județul Constanța

sursa foto: arhivă Doctorul Zilei
Peste 14.000 de păsări vor fi sacrificate

În județul Constanța s-a început o anchetă ANSVSA, după ce o la fermă s-au vândut pui cotaminați cu salmonella.

Potrivit unui comunicat al ANSVSA, Institutul de Diagnostic și Sănătate Animală a cofirmat, miercuri, prezența Salmonella typhimurium la un efectiv de pui broiler dintr-o exploatație avicolă din județul Constanța.

Conform procedurilor, inspectorii DSVSA Constanța s-au deplasat la fermă, unde au costatat că întregul efectiv a fost vândut.

„Concret, comercializarea puilor s-a făcut: fără a avea un rezultat al analizelor de laborator pentru probele prelevate, fără a se consemna date cu privire la cumpărători, fără elementele privind certificarea stării de sănătate a efectivului și a mijloacelor de transport utilizate”, se arată în comunicat.

DSVSA Constanța a notificat toate DSVSA județene

DSVSA Constanța a notificat toate DSVSA județene, primăriile din județul Constanța, Circumscripțiile Sanitare Veterinare cu privire la comercializarea puilor fără a avea rezultatele buletinului de analiză.

De asemenea, s-au emis și înștiințări către Prefectura Constanța și Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Constanța, „ținând cont de gravitatea consecințelor determinate de comercializarea unor pui contaminați cu Salmonella typhimurium”.

„Menționăm că nu există risc pentru sănătatea publică, ci doar pentru alte efective de păsări cu care aceștia vin în contact, puii comercializați fiind de vârstă mică, destinați pentru creștere, nu pentru abatorizare”, spun reprezentanții ANSVSA.

Aceștia susțin că ancheta este în desfășurare și se realizează împreună cu reprezentanți ai IPJ Constanța.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si:

Doctorul zilei whatsapp channel