Sari la conținut

Alertă de holeră în România. „Oamenii să fie atenți”

Alertă în România. Holera este o boală infecțioasă bacteriană foarte gravă. Afectează în mod deosebit intestinul subțire. Boala se manifestă prin tulburări digestive, vomitări excesive, care duc la o deshidratare rapidă a bolnavului.

Alertă de ultima ora în România. După ce în Republica Moldova a apărut boala, Direcția de Sănătate Publică (DSP) Suceava a transmis o atenționare populației.

Autoritățile au transmis populației că „trebuie să înțeleagă că nu este vorba despre o transmitere aerogenă, cum s-a întâmplat în cazul COVID”.

S-a sporit atenția la triajul epidemiologic

În acest context, autoritățile au sporit atenția la triajul epidemiologic în taberele de refugiați, verifică riguros respectarea regulilor igienico-sanitare din aceste tabere.

De evitat scăldatul în bălți/lacuri a căror apă este necontrolată

În cazul în care vor fi descoperite noi cazuri, se vor recolta probe biologice de la cazurile suspecte, pentru investigațîi de laborator. DSP îi roagă pe oameni să bea apa numai din surse controlate (autorizate), să nu uite de regulile de igienă privind spălarea mâinilor, dar nici de igiena alimentelor înainte de consum, utilizând apa din surse controlate.

Citeste si:

Vibrionul de holeră, depistat în probe de apă pe plaja

Vibrionul de holeră a fost depistat în probe de apă pe plaja de la Vadul lui Vodă, de pe malul Nistrului. Anunțul a fost făcut de șeful Direcției Sănătate de la Chișînău, Boris Gîlca.

Holeră la granița cu Romania
”Are legătură cu aceste modificări ale unui trai normal pe care îl are un popor. Această modificare este prezentă pe toată granița noastră de est, din Ucraina și spre Republica Moldova.

Apar în felul acesta breșe în ceea ce privește igiena, inclusiv în ceea ce privește condițiile de potabilitate ale apei și tot ceea ce înseamnă condițîi de igienă începând cu grija de a fi spălate fructele și legumele sau spălatul pe mâini cu apă și săpun, holera fiind o boală bacteriană care se transmite pe cale digestivă”, a declarat medicul infecționist Carmen Dorobăț.

Medic: Trebuie luate măsuri de precauție

”Oamenii trebuie să înțeleagă că nu este vorba despre o transmitere aerogenă, cum s-a întâmplat în cazul COVID și nu vom avea un val că acela la care am asistat în anii trecuți. Dar categoric trebuie luate măsuri de precauție în tot ceea ce înseamnă condițîi de igienă.

Persoanele care vin de acolo să fie verificate că și stare de sănătate iar cei care pleacă spre zonele respectivă să aibă grijă de tot ceea ce înseamnă condițîi de igienă, inclusiv zonele unde se cazează, spațiile în care se alimentează și de unde beau apă”, a mai spus medicul la Antena 3.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.