joi, iulie 29, 2021

Managerul Spitalului de Boli Infecțioase Constanța, Stela Halichidis, a declarat, într-o conferință de presă, că numărul pacienților HIV/SIDA pe care îi are sub observație crește îngrijorător. Numai în

trimestrul al doilea al acestui an au apărut 26 de cazuri nou diagnosticate. “La momentul actual, ca și cale de transmitere in principal este calea sexuală. Este o boală care poate fi prevenită prin utilizarea prezervativului, prin evitarea contactelor sexuale ocazionale. Nu este vorba de infecții dobândite în mediul spitalicesc” a precizat Ana-Maria Iancu, purtătorul de cuvânt al Spitalului de Boli Infecțioase Constanța.

Spitalul Clinic de Boli Infecțioase Constanța are în evidență aproape 1000 de bolnavi HIV/SIDA în condițiile în care, până nu demult, numărul de cazuri nu depășea cifra 800.

Pacienții nou diagnosticați sunt oameni de toate vârstele, cei mai mulți provenind din mediul rural. Potrivit specialiștilor, cei îmbolnăviți nu conștientizează ce înseamnă această infecție și care sunt implicațiile pe termen îndelungat. “Mă așteptam ca în școli să se facă mai multă educație sexuală, dar se pare că nu e așa. Iar pe vremuri la direcțiile de sănătate existau rețele de epidemiologie cu specialiști care mergeau în focare, nu numai de HIV/SIDA, și la TBC, se duceau acasă la oameni, să urmărească pacienții. Acum au dispărut”, a spus Stela Halichidis.

Ultimele stiri

Parteneri