marți, iunie 6, 2023

Județul Giurgiu se confruntă cu un focar de gripă aviară, anunță autoritățile în urma efectuării unei anchete epidemiologice. Potrivit rapoartelor, aceștia au eutanasiat aproximativ 33 de mii de păsări, aflate la o fermă din localitatea Braniștea, în comuna Oinacu.

Potrivit ANSVSA, Institutul de Diagnostic și Sănătate Animală București a confirmat prezența virusului gripei aviare, la păsările dintr-o exploatație comercială din localitate Braniștea. În fermă exista un efectiv de 33.000 de păsări, informează Autoritatea Națională Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor.

Te-ar mai interesa: Horoscop 6 iunie. Se anunță o sumă mare și neaștep...

„În data de 18.03.2022, Institutul de Diagnostic şi Sănătate Animală Bucureşti a confirmat prezenţa virusului gripei aviare, la păsările dintr-o exploataţie comercială din localitatea Braniştea, comuna Oinacu din judeţul Giurgiu. Ferma are un efectiv de aproximativ 33.000 de găini ouătoare. Imediat, la nivel local, a fost convocat Centrul Local de Combatere a Bolilor (CLCB) Giurgiu, care a adoptat Programul de Măsuri pentru combaterea focarului de gripă aviară.

Pentru a gestiona şi monitoriza aplicarea măsurilor în focar, la şedinţa CLCB a participat şi o delegaţie din partea Autorităţii Naţionale Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA) formată din preşedintele dr. Alexandru Bociu, vicepreşedintele dr. Dănuţ Păle şi directorii generali ai direcţiilor generale Sănătatea şi Bunăstarea Animalelor şi Control Oficial”, se precizează în comunicat.

Te-ar mai interesa: Incredibil dar adevărat! Tatăl acestui copil nu s-...

Toate păsările au fost eutanasiate

Conform autorităților județene, au fost impuse restricții de mișcare a păsărilor, persoanelor și mijloacelor de transport și furajelor, la nivelul exploatației infectate.

„Institutul de Diagnostic și Sănătate Animală București a confirmat prezența virusului gripei aviare, la păsările dintr-o exploatație comercială din localitatea Braniștea, comuna Oinacu din județul Giurgiu. Ferma are un efectiv de aproximativ 33.000 de găini ouătoare.

Te-ar mai interesa: Semințe de mac: beneficii uimitoare pentru inimă, ...

Imediat, la nivel local a fost convocat Centrul Local de Combatere a Bolilor (CLCB) Giurgiu, care a adoptat Programul de Măsuri pentru combaterea focarului de gripă aviară”, se arată într-un comunicat de presă al Autorităţii Naţionale Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA).

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private