vineri, iunie 9, 2023

Alertă! Fructe pline de pesticide în supermarketurile din România. Trebuie să le arunci imediat dacă le-ai comercializat. Sunt toxice și pot declanșa boli și dezechilibre în organism, mai ales dacă sunt consumate pe termen lung. 

Ce sunt pesticidele?

Pesticidele sunt produse chimice (exceptând medicamentele) folosite pentru combaterea dăunătorilor plantelor și a produselor agricole stocate, precum și pentru combaterea vectorilor biologici ai bolilor omului și animalelor.

Din nefericire, pesticidele sunt toxice. Substanțele pot declanșa boli și dezechilibre în organism, mai ales dacă sunt consumate pe termen lung.

Recent, ANSVSA a anunțat că mai multe loturi de fructe aduse din Turcia și China au fost scoase de la vânzare. Nivelul ridicat de pesticide i-a făcut pe responsabili să apeleze la această decizie drastică.

POMELO și GRAPEFRUIT ROȘU, retrase din supermarketurile din România

 

„Vă informăm că urmare a depășirii valorilor admise de reziduri de pesticide (ISOPROCARB ȘI LUFENURON ȘI DINOTEFURAN)

SC KAREMA FRUCT SRL a inițiat retragerea de la comercializare și rechemarea de la clienți a următoarelor produse:

Denumire produs POMELO Origine: CHINA Lot: 8340, produsele au fost comercializate în perioada: 12.02.2022-22.02.2022, din magazinele Carrefour, Metro, Mega Image.

Motivul rechemării: depășire a valorilor admise de reziduuri de pesticide ISOPROCARB , LUFENURON ȘI DINOTEFURAN

Denumire produs: GRAPEFRUIT ROȘU, Origine: TURCIA, Lot: 65072, produsele au fost comercializate în perioada: 12.02.2022-28.02.2022.

Motivul rechemării: depașire a valorilor maxim admise de reziduuri de pesticide (imazilil)”, potrivit ANSVSA.

Persoanele care au cumpărat produsele sunt rugate să le arunce sau să le ducă înapoi în magazine. Responsabilii magazinelor au datoria de a da banii înapoi.


Alertă în mai multe  magazinele din țară!

Oficialii de la ANSVSA au transmis că au retras de la vânzare mai multe loturi de migdale. Acestea erau contaminate cu cianură și puteau duce la boli grave.

Conform ANSVSA, Biocorner, ca urmare a notificării primite din partea producătorului DennreeGMBH, a hotărât retragerea de la comercializare și de la clienți a unor articole, din cauza detectării acidului cianhidric. Este vorba despre produsele „Dennree eco migdale prăjite măcinate 200G” și „Dennree eco migdale 250 g”.

„În cazul în care ați cumpărat produsele menționate mai sus, vă rugăm să nu-l consumați și să îl returnați în magazinele Biocorner până la data de 28.02.022, urmând să primiți contravaloarea lui”, se arată pe site-ul instituției.

Și Biogama a decis scoaterea unor produse de pe rafturile magazinelor.

„Migdale europene bio” de 250 gr, din Spania au dispărut din supermarketuri din cauza conținutului crescut de cianură. A fost depistat acid cianhidric și în „Migdale eco 250 G Dennree”, potrivit EVZ.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

V-ar mai putea interesa:

spitale private