Sari la conținut

Alertă în magazinele din România! Au fost găsite șampoane, dodorante şi săpunuri cu risc chimic

sursa foto: arhiva Doctorul Zilei

Alertă în magazinele din România! Au fost identificate şampoane, deodorante şi săpunuri cu risc chimic. Acestea pot avea efecte grave asupra sănătății.

Specialiștii trag un semnal de alarmă, după ce în mai multe magazine, din România, au fost găsite produse care pun în pericol sănătatea şi chiar viaţa consumatorilor.

Șampoane, deodorante sau săpunuri lichide sunt doar câteva dintre produsele cu risc chimic ce ne-ar putea băga în spital. Mai mult, pe lista neagră se află şi produse electrocasnice mici. Atenție mare!

„Fiecare alertă şi pericol diferă de la caz la caz, dar iată câteva exemple. Avem mai multe cazuri semnalate la produse cosmetice şi articole de îngrijire personală, cum ar fi un șampon, un săpun lichid, dar şi trei deodorante cu risc chimic”, arată observatornews.ro.

Atenție mare la produsele de igienă personală pe care le utilizați

„Pe lista ingredientelor s-a regăsit şi o substanţă interzisă în mod obișnuit în astfel de produse, o substanţă care se pare că afectează grav sistemul reproducător, sănătatea copilului în cazul în care femeia care le folosește este însărcinată, dar poate provoca inclusiv iritaţii la nivelul pielii”, conform observatornews.ro.

Aceste produse pot cauza arsuri grave, chiar și la nivelul scalpului. „Un alt caz interesant a fost cel al unui uscător de păr ce a fost semnalat cu alertă de arsură şi incendiu. Mai exact, persoanele care îl folosesc pot avea parte de arsuri la nivelul scalpului, dar acel uscător de păr putea provoca inclusiv un incendiu din cauza cablului care nu a fost bine izolat de producător. Cele mai multe alerte au fost semnalate în cazul articolelor pentru copii: biberoane, jucării, cărucioare, dar şi haine pentru cei mici. Aceste produse se regăsesc în special în zone nereglementate, nu în supermarketuri”, spun specialiștii.

Oamenii trebuie să fie foarte atenți atunci când merg să facă cumpărăturile pentru a evita unele situații neplăcute.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si:

Doctorul zilei whatsapp channel