Sari la conținut

Alertă la Vatican! Papa Francisc a renunțat la predica din Duminica Floriilor

Papa Francisc
Sursa foto: captura Vatican News

În mod neașteptat, Papa Francisc a ales să sară în ultimul moment peste citirea predicii sale în timpul slujbei din Duminica Floriilor din Piaţa Sfântul Petru, la care asistau peste 25.000 de oameni,

Potrivit Reuters, Papa Francisc, acum în vârstă de 87 de ani, a suferit de bronşită şi gripă în ultimele săptămâni, delegând un asistent să-i citească discursurile, însă duminică textul pregătit nu a fost citit deloc.

De ce a renunțat Papa Francisc la predica din Duminica Floriilor

De altfel vizibil epuizat, Papa Francisc a manifestat o voce obosită la începutul riturilor din Piața Sfântul Petru.

Vaticanul nu a dat nicio explicaţie imediată pentru motivul pentru care papa a sărit peste omilie. Televiziunea a arătat doar mulţimea timp de câteva minute, în loc de un prim-plan al papei. Un crainic de la Radio Vatican a spus apoi că papa a decis să nu citească predica.

Este prima dată când un pontif nu citește predica în Duminica Floriilor, menționează La Repubblica.

La finalul lecturii Evangheliei a fost un moment de reculegere, apoi direct Crezul fără predica specifică acestei zile importante din calendarul creștin.

Slujba, care precede „Săptămâna Mare” din calendarul catolic, s-a ținut în prezența a peste 400 de prelați, printre care 30 de cardinali, 25 de episcopi și 350 de preoți, precum și în fața unei mulțimi de aproximativ 25.000 de credincioși, mulți dintre ei purtând ramuri de palmier și de măslin.

Și totuși, în pofida stării sale fizice slăbite, Papa Francisc a rămas prezent pe parcursul întregii ceremonii, care a inclus binecuvântarea a 400 de ramuri de măslin și o procesiune solemnă.

Papa a condamnat atentatul de la Moscova

Momentul care a marcat profund slujba a fost apelul Papei Francisc către comunitatea credincioșilor de a se ruga „pentru victimele atentatului comis seara trecută la Moscova”, condamnând aceste acte drept „acțiuni inumane care îl ofensează pe Dumnezeu, Cel care a poruncit „să nu ucizi’”.

Această declarație a adăugat un strat de gravitate și actualitate mesajelor spirituale ale sărbătorii, reamintind credincioșilor de valorile fundamentale ale păcii și sacralității vieții.

În ciuda condițiilor de sănătate precare, Papa Francisc a demonstrat încă o dată angajamentul său neclintit față de misiunea Bisericii de a aduce speranță și lumină într-un timp marcat de conflicte și suferință umană.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel