miercuri, iunie 16, 2021

Alertă maximă pe un șantier din Popești – Leordeni: muncitori indieni infectați cu mai multe tulpine de coronovirus

Indian men working for a public services company in the United Arab Emirates, pose for a picture with their protective gear, masks and gloves, during the coronavirus COVID-19 pandemic, in Dubai on April 2, 2020. (Photo by KARIM SAHIB / AFP) (Photo by KARIM SAHIB/AFP via Getty Images)

Alertă maximă pe un șantier din Popești – Leordeni. 35 de cetățeni indieni, identificați cu coronavirus, pe două șantiere din Popești Leordeni, conform Biziday.

INSP precizează că trei dintre ei erau purtători

ai tulpinii britanice, iar alți șapte au o tulpină indiană, “alta decât cea care a provocat situația epidemiologică actuală din India.”

Potrivit Institutului  Național de Sănătate Publică, Direcția de Sănătate Publică Ilfov a identificat un focar de infecție cu SARS-CoV-2 depistat la 9 cetățeni din Republica India, angajați ai unei firme cu sediul în Popești-Leordeni, ce au intrat în țară prin Punctul de Control/Trecere de Frontieră Aeroport Otopeni în data de 20.04.2021, prezentând teste RT-PCR negative.

Conform unei proceduri interne a firmei, cei 9 angajați au intrat direct în

carantină pentru 5 zile, urmând a fi testați preventiv înainte de a intra în comunitate. În dată de 26.04.2021 au fost depistați cu SARSCoV-2 în urma efectuării unor teste antigen rapide.

De asemenea, tot DSP Ilfov a informat că alți 26 de cetățeni străini din India, angajați ai unei alte firme care își desfășoară activitatea în localitatea Popești-Leordeni, au fost depistați cu SARS-CoV-2 în urma unei testări cu teste antigen rapide în zilele de 19 – 20.04.2021.

Dintre cele 35 de persoane care au fost confirmate cu infecția SARS-CoV-2, în prezent se află internate 19 persoane, dintre care

18 persoane la Spitalului Clinic de Boli Infecțioase și Tropicale „Victor Babeș” din București și o persoană la Institutul Național de Boli Infecțioase „Prof. Dr. Matei Balș”. Celelalte 16 persoane pozitive doar la testul rapid se află, în continuare, în izolare în localitatea Popești-Leordeni.

În data de 30.04.2021, pacienților internați în Spitalul Clinic de Boli Infecțioase și Tropicale „Victor Babeș” li s-au prelevat probe pentru efectuarea testelor de screening RT-PCR și a secvențierii, iar în după-amiaza zilei de 03/05/2021, INCDMM Cantacuzino a comunicat la INSP rezultate pozitive la secvențierea

pentru varianta britanică la 3 pacienți, precum și pentru o variantă indiană, alta față de cea care a provocat situația epidemiologică actuală din India, la alți 7 pacienți.

Alți 5 pacienți au fost pozitivi pentru varianta B.1.127 care nu reprezintă o variantă ce determină îngrijorare. În 3 cazuri probele au o încărcătură virală mică neconcludentă.

Ultimele stiri

Parteneri