Sari la conținut

Alertă maximă pe un șantier din Popești – Leordeni: muncitori indieni infectați cu mai multe tulpine de coronovirus

Indian men working for a public services company in the United Arab Emirates, pose for a picture with their protective gear, masks and gloves, during the coronavirus COVID-19 pandemic, in Dubai on April 2, 2020. (Photo by KARIM SAHIB / AFP) (Photo by KARIM SAHIB/AFP via Getty Images)

Alertă maximă pe un șantier din Popești – Leordeni. 35 de cetățeni indieni, identificați cu coronavirus, pe două șantiere din Popești Leordeni, conform Biziday.

INSP precizează că trei dintre ei erau purtători ai tulpinii britanice, iar alți șapte au o tulpină indiană, “alta decât cea care a provocat situația epidemiologică actuală din India.”

Potrivit Institutului  Național de Sănătate Publică, Direcția de Sănătate Publică Ilfov a identificat un focar de infecție cu SARS-CoV-2 depistat la 9 cetățeni din Republica India, angajați ai unei firme cu sediul în Popești-Leordeni, ce au intrat în țară prin Punctul de Control/Trecere de Frontieră Aeroport Otopeni în data de 20.04.2021, prezentând teste RT-PCR negative.

Conform unei proceduri interne a firmei, cei 9 angajați au intrat direct în carantină pentru 5 zile, urmând a fi testați preventiv înainte de a intra în comunitate. În dată de 26.04.2021 au fost depistați cu SARSCoV-2 în urma efectuării unor teste antigen rapide.

Citeste si:

De asemenea, tot DSP Ilfov a informat că alți 26 de cetățeni străini din India, angajați ai unei alte firme care își desfășoară activitatea în localitatea Popești-Leordeni, au fost depistați cu SARS-CoV-2 în urma unei testări cu teste antigen rapide în zilele de 19 – 20.04.2021.

Dintre cele 35 de persoane care au fost confirmate cu infecția SARS-CoV-2, în prezent se află internate 19 persoane, dintre care 18 persoane la Spitalului Clinic de Boli Infecțioase și Tropicale „Victor Babeș” din București și o persoană la Institutul Național de Boli Infecțioase „Prof. Dr. Matei Balș”. Celelalte 16 persoane pozitive doar la testul rapid se află, în continuare, în izolare în localitatea Popești-Leordeni.

În data de 30.04.2021, pacienților internați în Spitalul Clinic de Boli Infecțioase și Tropicale „Victor Babeș” li s-au prelevat probe pentru efectuarea testelor de screening RT-PCR și a secvențierii, iar în după-amiaza zilei de 03/05/2021, INCDMM Cantacuzino a comunicat la INSP rezultate pozitive la secvențierea pentru varianta britanică la 3 pacienți, precum și pentru o variantă indiană, alta față de cea care a provocat situația epidemiologică actuală din India, la alți 7 pacienți.

Alți 5 pacienți au fost pozitivi pentru varianta B.1.127 care nu reprezintă o variantă ce determină îngrijorare. În 3 cazuri probele au o încărcătură virală mică neconcludentă.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.