Sari la conținut

Alertă medicală! Cercetătorii au descoperit un nou tip de diabet care afectează milioane de oameni din întreaga lume

Cum recunoști creșterea glicemiei
Sursă foto: arhiva doctorulzilei.ro

Alertă medicală! Cercetătorii au decsoperit un nou tip de diabet care afectează milioane de oameni din întreaga lume. Diferența dintre cele trei tipuri de diabet zaharat.

Diabetul este o afecțiune de sănătate care afectează milioane de oameni din întreaga lume. Există două tipuri de diabet despre care știm de acum. Se crede că tipul 1 este cauzat de o reacție autoimună și se dezvoltă devreme în viață.

Diabetul de tip 2, cu toate acestea, se dezvoltă de-a lungul mai multor ani și este în mare parte legat de factori de stil de viață, cum ar fi inactivitatea și greutatea în exces. Este de obicei (deși nu întotdeauna) diagnosticată la adulți.

Role of nutrition in the life of a diabetic | TheHealthSite.com

Alertă medicală! Cercetătorii au descoperit un nou tip de diabet care afectează milioane de oameni din întreaga lume

Express.co.uk raportează că acum cercetătorii au descoperit un al treilea tip. Descoperirea a fost făcută de cercetătorii de la Einstein Global Diabetes Institute (EGDI), în colaborare cu Global Diabetes Institute. După ani de studiu, ei și-au publicat concluziile în revista Diabetes Care și au publicat în continuare de Diabetes.org.

Oamenii de știință EGDI spun că cel de-al treilea tip de diabet nou descoperit este considerat a fi cauzat de malnutriție și, ulterior, este denumit diabet legat de malnutriție (MRD).

Ei spun că este mai răspândită în Africa subsahariană și Asia și zeci de milioane de oameni din întreaga lume au fost afectați de ea.

Meredith Hawkins, director fondator al EGDI, lucrează de 12 ani pentru a identifica defectele care duc la diabetul asociat malnutriției (MRD).

„Literatura științifică actuală nu oferă îndrumări cu privire la gestionarea diabetului zaharat legat de malnutriție, care este rar în țările cu venituri mari, dar există în peste 60 de țări cu venituri mici și medii.

Medicii din acele țări citesc reviste medicale occidentale, așa că nu învață despre diabetul cauzat de malnutriție și nu bănuiesc acest lucru la pacienții lor.

Sperăm că descoperirile noastre vor crește gradul de conștientizare a acestei boli, care este atât de devastatoare pentru atât de mulți oameni și vor deschide calea pentru strategii eficiente de tratament”, a spus Dr. Hawkins, potrivit sursei citate.

Finally, A Sustainable Way to Fight Malnutrition - The Aspen Institute

Diferența dintre diabetul zaharat de tip 1, tip 2 și cel legat de malnutriție:

Practic, toate tipurile de diabet provin din relația organismului cu insulina și o formă de rezistență la insulină. Dar MRD diferă în modul în care interacționează cu organismul și cu procesele sale metabolice.

Dr. Hawkins spune că se dovedește că „persoanele cu MRD au un defect foarte profund în secreția de insulină”. Și aici se află cheia tratamentului său, spune cercetătorul.

Unele medicamente recente dezvoltate pentru a trata diabetul de tip doi pot fi utilizate pentru a trata MRD, în special cele care stimulează secreția de insulină din pancreas.

Insecuritatea alimentară la rădăcina diabetului

Între timp, Diabetes.org spune că „Cercetarea unui tip de diabet care afectează zeci de milioane de oameni din țările cu venituri mici a condus la o mai bună subestimare a afecțiunii și speră că noi medicamente ar putea fi folosite pentru a o trata”.

Un nou studiu de la Universitatea de Stat din Washington, SUA, sugerează o prevalență crescută a diabetului zaharat mai târziu în viață pentru adulții tineri expuși riscului de insecuritate alimentară.

Conform concluziilor studiului publicate în Journal of Nutrition, datele colectate de la aproape 4.000 de persoane din Studiul național longitudinal privind sănătatea adolescenților și adulților au arătat că adulții cu vârsta între 24 și 32 de ani care erau îngrijorați de epuizarea alimentelor au arătat un potențial mai mare de a dezvolta diabet.

Carmen Alecu
Alecu Carmen

Absolventă de Jurnalism. Am inceput sa lucrez in presa in 2000, la Abracadabra. A urmat Acasa Magazin. Dupa o pauza de cativa ani, am reinceput sa lucrez la EVZ. A urmat EvzMonden si InfoActual. La Doctorul Zilei lucrez din noiembrie 2020.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel