vineri, ianuarie 22, 2021
Elena Oceanu

Alertă medicală. Tinerii din Statele Unite ale Americii au început să organizeze petreceri unde se infectează voluntar cu noul coronavirus

Presa de peste ocean scrie că asemenea grozăvii s-ar întâmpla în statul Washington, iar aceste petreceri poartă numele halucinant de „Vino cu propriul tău coronavirus”.

Potrivit informaților furnizate de The Guardian, petrecerile sunt organizate de persoane sănătoase tocmai pentru a se infecta cu noul coronavirus. Motivul l-ar constitui chiar speranța că, în acest fel, va fi grăbit procesul de imunizare și, implicit, procesul de vindecare.

Se infectează voluntar cu noul coronavirus

”Oficialii de sănătate din comitatul Walla Walla primesc rapoarte despre petrecerile Covid-19 care au loc în comunitatea noastră, unde persoanele neinfectate se amestecă cu o persoană infectată pentru a fi infectate cu noul coronavirus”, au declarat reprezentanți ai autorităților într-un comunicat de presă.

”Nu știm când au loc aceste evenimente. Este inacceptabil. 94 de persoane din comitatul respectiv au fost testate pozitiv cu noul coronavirus. Iar multe dintre cazuri au apărute ca urmare a acestor „petreceri COVID”, a declarat Meghan DeBolt, directoarea departamentului pentru sănătatea comunității.

Ideea organizării unor ”petreceri COVID-19″, având drept scop contagierea participanţilor pentru obţinerea unei imunităţi ipotetice împotriva bolii, este ”extrem de periculoasă”, au avertizat miercuri autorităţile statului american Washington, informează AFP. ‘

‘Adunări de genul acesta în plină pandemie pot fi extrem de periculoase şi expun oamenii unui risc sporit de spitalizare, sau chiar de deces”, a avertizat John Wiesman, un responsabil în domeniul sanitar din acest stat situat în nord-vestul SUA.

”În plus, nu ştim încă dacă persoanele care s-au vindecat de COVID-19 beneficiază de imunitate pe termen lung”, a subliniat acesta. ”Sunt încă multe lucruri pe care nu le cunoaştem despre acest virus, inclusiv probleme de sănătate care ar putea persista după infectare”, a avertizat el.

Avertismentul lui Wiesman a venit ca reacţie la informaţii potrivit cărora circa 100 cazuri de contaminare cu noul coronavirus au legătură cu ”petrecerile COVID-19” organizate în comitatul Walla Walla.

Statele Unite sunt ţara cea mai afectată de noul coronavirus, cu peste 1,2 milioane de cazuri raportate şi 73.000 de decese. În Statele Unite s-au înregistrat din nou miercuri peste 2.000 de decese noi legate de COVID-19 în 24 de ore, ridicând bilanţul total la peste 73.000 de morţi de la începutul pandemiei, potrivit datelor prezentate de Universitatea Johns Hopkins. Numărul contaminărilor este de peste 1 milion 200 de mii.