marți, decembrie 6, 2022

Alertă alimentară în România! Un produs fost retras de pe rafturile unui mare lanț de magazine, de către Autoritatea Naţională pentru Protecția Consumatorului (ANPC) pentru că era neconform 

Autoritatea Naţională pentru Protecția Consumatorului (ANPC) a oprit de la comercializare un tip de oțet, produs de un mare lanț de magazine. În urma unor probe s-a demonstrat faptul că produsul, despre care se spunea că provine din vin, era, de fapt, o soluție obținută din acid acetic şi apă.

Te-ar mai interesa: Metoda prin care Irina Loghin își curăță organismu...

ANPC a oprit imediat de la comercializare acest tip de oțet, produs de un mare lanț de magazine. Analiza de laborator făcută acestui produs a demonstrat faptul că un tip de oțet comercializat pe piață este, de fapt, acid acetic.

Oțet retras din magazinele Lidl

Acest tip de oțet este produs de un mare lanț de magazine. Inspectorii ANPC au luat măsuri, în urma unor verificări, astfel că acest oțet nu se mai comercializează.

„În urma unor verificări desfășurate de Autoritatea Naţională pentru Protecția Consumatorilor (ANPC), cu aproximativ 3 luni în urmă, în lanțul de magazine Lidl, acțiuni de control care vizau modul în care este respectată legislația în domeniu, în respectivele unități, au fost prelevate probe din produsul ”Oţet din Vin SEINEANA”, LOT 1/ 17.05.2022, în vederea determinării de către un laborator acreditat a prezenței acidului acetic în produs”, a transmis în această seară, ANPC, într-un comunicat de presă.

Te-ar mai interesa: Aceste 4 zodii sunt favorizate în decembrie. Succe...

Horia Constantinescu, președintele ANPC a declarat că ar trebui să fie verificate toate produsele aflate pe rafturi, iar falșii producători, și cei care se dovedesc că ar avea intenții rele, ar trebui să fie eliminați de pe piață, atât ei, cât și produsele și serviciile acestora.

„Iată o dovadă în plus că trebuie să strângem rândurile şi să verificăm umăr la umăr toate produsele aflate pe raft. Falşii producători şi cei ce se dovedeşte a avea intenții rele trebuie eliminați de pe piață, împreună cu produsele sau serviciile lor. Toţi furnizorii trebuie audiați şi suntem la dispoziția celor ce ne solicită sprijinul în acest sens”, a declarat Horia Constantinescu, preşedintele ANPC.

Te-ar mai interesa: Horoscop karmic pentru săptămâna 5-11 decembrie. L...

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private